21 / 05 / 2024

Çimento krizine bakanlık resmen el attı! Uyarılar peş peşe geldi!

Çimento krizine bakanlık resmen el attı! Uyarılar peş peşe geldi!

İnşaat maliyetlerinde çok önemli bir kalem olan ve son dönemlerde yaşanan fiyat artışlarıyla şikayet konusu olan çimentoyla ilgili Ticaret Bakanlığı’ndan bir son dakika açıklaması geldi.



Son dönemlerde fiyatı en fazla artan inşaat girdi maliyetlerinden çimento için Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık, yaşanan fiyat artışlarının önüne geçilmesi adına her türlü tedbirin gecikmeden alınacağı duyurusunu yaptı.

Çimento krizine bakanlık resmen el attı! Uyarılar peş peşe geldi!

Ticaret Bakanlığı, alınacak tedbirlerin piyasada beklenen olumlu etkiyi yaratmaması halinde halinde alınmış tedbirlere ek olarak başkaca önlemlerin alınmasından imtina edilmeyeceğini de vurguladı.

Ticaret Bakanlığı, Türkiye’de inşaat maliyetlerinde çok önemli bir kalem olan ve son dönemlerde fiyatı önemli ölçüde artan çimentoyla ilgili bir açıklama yaptı.

Bakanlık açıklamasında, geçtiğimiz sene ihracı kayda bağlı mallar listesine alınan çimentonun yakından takip edildiğini vurguladı.

Son bir kaç aydan beri çimento tedarikinde zorluklar yaşandığı ve fiyatında artışlar olduğuna dikkat çekilen açıklamada, yaşanan söz konusu fiyat artışlarının önüne geçilmesi için gereken tedbirlerin gecikmeksizin alınacağı bildiridi.


Geri Dön