23 / 07 / 2024

Çimento krizine bakanlık resmen el attı! Uyarılar peş peşe geldi!

Çimento krizine bakanlık resmen el attı! Uyarılar peş peşe geldi!

İnşaat maliyetlerinde çok önemli bir kalem olan ve son dönemlerde yaşanan fiyat artışlarıyla şikayet konusu olan çimentoyla ilgili Ticaret Bakanlığı’ndan bir son dakika açıklaması geldi.




Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, ekonomi içinde önemli ağırlığa sahip olan inşaat sektöründeki gelişmelerin yakından takip edildiğinin altı çizilerek, bunun dış ticaret boyutunun da ayrıca izlendiği dile getirildi.

Çimento krizine bakanlık resmen el attı! Uyarılar peş peşe geldi!

İnşaat sektöründe yoğun olarak kullanılan çimento ve klinker ihracatının öncelikli olarak yurt içi talebin karşılanması amacıyla yakından takip edildiği vurgulanan açıklamada, gerekli tedbirlerin zamanında alınabilmesini teminen, bu ürünlerin "İhracı Kayda Bağlı Mallar Listesi”ne 4 Eylül 2021 tarihinde eklendiği anımsatıldı.

“HER TÜRLÜ TEDBİR GECİKMEDEN ALINACAK”

Ticaret Bakanlığı yaptığı açıklamada, Çimentoyla ilgili yurt içinde tedarik sıkıntısı yaşandığına ilişkin yoğun bildirim alındığı hatırlatılarak, “Yoğun bildirimlerle anılan ürünlerin özellikle son 1-2 aydır yurtiçi satış fiyatlarında Bakanlığımızca gözlemlenen artışlar sebebiyle, söz konusu ürünlerin fiyat artışlarının önüne geçilebilmesini ve yurt içi tedarikinin rahatlatılmasına yönelik ihtiyaç duyulabilecek tedbirler Bakanlığımızca gecikmeksizin alınacaktır” ifadeleri yer aldı.

Ticaret Bakanlığı ayrıca, alınacak tedbirlerin piyasada yaratması beklenen olumlu etkilerinin istenilen düzeyde olmaması halinde alınmış tedbirlere ek olarak başkaca önlemlerin alınmasından imtina edilmeyeceğinin altı çizildi.


Geri Dön