28 / 04 / 2024

Çimsa yılın ilk yarısında cirosunu yüzde 51 artırarak 5,4 milyar TL’ye çıkardı!

Çimsa yılın ilk yarısında cirosunu yüzde 51 artırarak 5,4 milyar TL’ye çıkardı!

Sabancı Topluluğu’nun global markası 2023 yılının ilk 6 aylık finansal sonuçlarını açıkladı. 2023'ün ilk yarısında geçen senenin aynı dönemine göre, cirosunu yüzde 51 artırdı ve 3,6 milyar liradan 5,4 milyar TL’ye çıkardı.



Sabancı Topluluğu’nun global markaları arasında yer alan Çimsa, ilk 6 aylık finansal sonuçlarını resmen açıkladı. Açıklanan rakamlara göre, Çimsa, cirosunu 5,4 milyar liraya ana ortaklık net kârını da 1,2 milyar liraya çıkardı. 

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Çimsa CEO’su Umut Zenar, söz konusu şirketin 2023 yılının ilk 6 aylık finansal sonuçlarını değerlendirirken önemli açıklamalar yaptı. 

Çimsa CEO’su Umut Zenar yaptığı açıklamada attıkları operasyonel ve stratejik adımlarla tüm paydaşlarımız için değer yaratmaya devam ettiklerini belirterek, 2023 yılının ilk yarısında yüksek kapasite kulanım oranı ve satış kanallarının etkin kullanımı ile beraber enerji verimlilik yatırımları ve artan alternatif yakıt kullanımı ile geçen senenin aynı dönemine göre yükselen bir finansal performans sergilemiş olduklarını kaydetti.

Açıklamasında Sürdürülebilirliği odaklarına alarak yürütmüş oldukları faaliyetlerleBIST Sürdürülebilirlik 25 Endeksi’ndeki ilk ve tek çimento şirketi olmayı sürdürmenin dışında değer zincirimizdeki tüm paydaşları dahil eden bütünsel yaklaşımlarının finansal sonuçlarına pozitif olarak yansıdığını söyleyen, Sabancı Holding liderliğinde hayata geçirdikleri dekarbonizasyon projesi kapsamında 2 bijn 30 yılına kadar karbon emisyonlarını azaltma hedefleri olduğunu söyledi.

Çimsa yılın ilk yarısında cirosunu yüzde 51 artırarak 5,4 milyar TL’ye çıkardı!

Çimsa CEO’su Umut Zenar açıklamasında bu hedefin önemli yapıtaşlarından biri olarak hayata geçirdikleri Afyon Atıktan Türetilmiş Yakıt Besleme Tesisi ile enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik hedeflerine katkı anlamında önemli bir adım attıklarını söyleyerek, "Bu yatırımımızla yaklaşık olarak 45 milyon ağacın senelik karbon yakalama kapasitesine eş değer olan 46 bin 200 ton karbondioksit salınımını engelliyoruz. Yine bu doğrultuda da çok önemli bir gelişme olarak Bilim Temelli Hedefler Girişimi (Science Based Target Initiative)’ne vermiş olduğumuz taahhüdün onaylanmasından büyük sevinç duyuyoruz” dedi.

Açıklamasında enerji verimliliği ve çeşitliliğinin, Çimsa’nın karbon nötr yolculuğunun önemli adımlarından birini oluşturduğuna değinen Çimsa CEO’su Umut Zenar, mevcut teknolojilerin optimizasyonunun dışında yenilenebilir kaynaklardan elde etmiş oldukları enerjiyi de artırmak amacıyla çalıştıklarını söyledi.

Açıklamasında yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilen elektrik enerjisi kullanım oranlarını 2022 yılında yüzde 58,2 şeklinde gerçekleşirken 2030'da bu oranı yüzde 80’in üzerine çıkarmayı hedeflediklerini belirten Umut Zenar, bu kapsamda hayata geçirdikleri İspanya ve Afyon GES projelerinin tüm dünyanın ortak sorunu olan emisyonların azaltılması konusuna büyük katkı sağlayacağını öngördüklerini söyledi.

Çimsa CEO’su Umut Zenar açıklamasında İspanya GES projelerinin 7,2 MW kurulu güce sahip olacağını ve senede yaklaşık olarak 12 GWh elektrik üreteceğini söyleyerek, Tamamlanmak üzere olan Afyon GES projelerinin de 3.3 MW kurulu güce sahip olacağını ve senelik yaklaşık 4,2 milyon kWh elektrik enerjisi üreteceğini dile getirdi.

KOSGEB Yalın Dönüşüm Desteği uygulaması hayata geçti! 200 bin TL'ye varan destek sağlanacak

İstanbul’da toplu ulaşıma büyük zam! Yeni ve zamlı ücretler tek tek açıklandı! Acil bakın!

Yatırımcısına en fazla kazandıran yatırım araçları peş peşe sıralandı!


Geri Dön