27 / 04 / 2024

Çınarlı Konutları tanıtıldı!

Çınarlı Konutları tanıtıldı!

Kocaeli Belediyesi Derince Çınarlı Kent Konutları Sivil Toplum Merkezinde gerçekleştirilen toplantıyla tanıtıldı. Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Derince Belediye Başkanı Aziz Alemdar da katıldı




Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kent Konut tarafından Derince'de yaptırılan Çınarlı Kent Konutlarımın tanıtımı dün düzenlenen toplantı ile yapıldı  Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Derince Belediye Başkanı Aziz Alemdar, Kent Konut Genel Müdürü Dr. Bahattin Yanık ve davetliler katıldı. 


55 BİN İLE 121 BİN ARASI 

Projeyle ilgili bir sunum yapan Bahattin Yanık, "37 bin 938 metrekarelik alanda hayata geçirilecek projede; 51 adet 56.28 metrekareden oluşan 1+1 daireler, 487 adet 83.24 metrekareden oluşan 2+1 daireler ve 24 adet 123.92 metrekareden oluşan 3+1 daireler bulunuyor. Dairelerin peşin fiyatları 55 bin ile 121 bin arasında değişiyor. Satış başvuru tarihleri ise 3 ve 17 Ocak arası. Kura bedeli 500 lira. Kuradan çıkmayanlara paraları iade edilecek" dedi.

 

ÇATI SULARI TOPLANACAK 

Kent -Konut'un bugüne kadar toplam 27 projeyi hayata geçirdiğini de belirten Yanık, "Bu konutların yüzde 74'lük kısmı alt sınıfa hitap ediyor. Projede toplam 23 blok ve 562 dairemiz var. Konut sahasından geri kalan 29 bin 503 metrekarelik kısım ise çocuk oyun grupları, spor alanları, pergolalar, açık otoparklar ve yeşil alanlarla değerlendirilecek. Çatı sularını toplayarak yeşil alanda kullanmak için de bir çalışma yaptık" şeklinde konuştu. 


45 DAİRE ENGELLİLER İÇİN 

Projede zemin kat dairelerin 45 adetini engelli vatandaşlar için ayırdıklarını da belirten Bahattin Yanık, "Satın almak isteyenlere ilimizde 6 ay oturma şartını koyduk. 

Noter huzurunda hak sahipliği kura çekilişleri yapılacak" dedi. Başkan Karaosmanoğlu ise konuşmasında yapılan konutların depreme dayanıklı olduğunu söyledi. 


KAR AMACI GÜTMÜYORUZ Sözlerini sürdüren Karaosmanoğlu, "Bu binalara yapım aşamasında sık olması gerekçesiyle müdahale edildi. Sık binalar çıkarıldı. 

Kent Konut olarak kar amacı güden bir firma değiliz. Binalarımızın fiyatları da ucuz. Kent Konut,  TOKİ  olmasaydı bu fiyatlar en az iki katı olurdu. Güzel bir müteahhide denk gelirse tam zamanında bitiririz. Bir an önce bitirilip hak sahiplerine teslim edilmesini diliyorum" şeklinde konuştu. 


Kocaeli


Geri Dön