01 / 05 / 2024

Çin'de emlak piyasası daraldı!

Çin'de emlak piyasası daraldı!

Çin'deki emlak sektörü, yerel yönetimlerin borç sorunları ve zayıflayan küresel talep gibi faktörlerin bir araya gelmesi ile daralmaya başladı. 



Çin'de hizmet ve inşaat sektörlerini kapsayan resmi imalat dışı satın alma yöneticileri endeksi (PMI), hizmet sektöründeki toparlanmanın etkisiyle Kasım ayında 50,2'den 50,4'e hafif bir artış gösterdi. 

İMALAT SEKTÖRÜ ÜST ÜSTE KÜÇÜLDÜ

Çin'in imalat sektörü Aralık ayında daha derin bir daralma yaşayarak üst üste üçüncü ay küçülme kaydetti. Bu gerileme, ülkenin ekonomik toparlanma beklentilerine gölge düşürdü ve önümüzdeki yıl ek teşvik tedbirlerine ihtiyaç duyulacağı yönündeki tartışmaları yoğunlaştırdı.

Açıklanan resmi fabrika anketine göre, resmi satın alma yöneticileri endeksi (PMI) Kasım ayındaki 49.4 seviyesinden Aralık ayında 49.0'a geriledi. Okuma, genişlemeyi daralmadan ayıran çok önemli 50 puanlık işaretin altına düştü ve bir anketin medyan tahmini olan 49.5'in altında kaldı.

Hwabao Trust'tan ekonomist Nie Wen, yavaşlayan büyüme eğiliminin devam etmesini önlemek için politika desteğinin artırılmasının aciliyetine dikkat çekti.

Nie, merkez bankasının yakın gelecekte bankalar için faiz oranlarını ve zorunlu karşılık oranlarını (RRR) düşürebileceğini öngörüyor.

Çin de emlak piyasası daraldı!

MEVDUAT FAİZ ORANLARINI DÜŞÜRMEYE ÇALIŞIYOR

İnvesting'de yer alan habere göre; Çin Merkez Bankası Perşembe günü yaptığı açıklamada, artan deflasyonist baskıları kabul ederek ekonomiye yardımcı olmak ve fiyatlarda toparlanmayı teşvik etmek için politika ayarlamalarını güçlendireceğini duyurdu.

Çin de emlak piyasası daraldı!

Toparlanmayı desteklemek amacıyla, üst düzey Çinli liderler bu ayın başlarında yapılan önemli bir ekonomik planlama toplantısında daha fazla önlem almayı taahhüt etti.

Buna ek olarak, 22 Aralık tarihinde Çin'in beş büyük devlet bankası bazı mevduat faiz oranlarını düşürerek bu yılki üçüncü indirime imza attı ve potansiyel olarak daha gevşek bir para politikasının önünü açtı.

Ulusal İstatistik Bürosu tarafından açıklanan PMI anketi, yeni siparişler alt endeksinin üçüncü ayda da 48,7 ile daralmaya devam ettiğini gösterdi. Zayıf dış talep fabrika faaliyetlerini engellemeye devam ederken, yeni ihracat siparişleri endeksi Aralık ayında 45,8 ile üst üste dokuzuncu ay daraldı.

Florida'da emlak piyasasını Messi belirledi!

Emlak piyasası 2024'e bu yenilikle girecek! 

Geri Dön