27 / 04 / 2024

Çin'de gayrimenkul yatırımları yüzde 6.8 arttı!

Çin'de gayrimenkul yatırımları yüzde 6.8 arttı!

Çin Ulusal İstatistik Bürosu'ndan (NBS) yapılan açıklamaya göre; ülke genelinde Ocak-Kasım döneminde gayrimenkul yatırımları yüzde 6,8 arttı. 



Çin 2020 yılı gayrimenkul yatırımlarına devam ediyor. Steelorbis'te yer alan habere göre; Çin Ulusal İstatistik Bürosu bu yıl  gayrimenkul sektöründe yapılan toplam yatırımın yüzde 6.8 artış yaşadığını ve 1,98 trilyon dolara ulaştığını açıkladı. Bu artış  yılın ilk on ayındaki artışa göre  0,5 puan daha fazla oldu. Sonuçlar ülke genelinde gayrimenkul sektöründe iyileşmenin devam ettiğini gösterdi. 

Yılın ilk on bir ayında gayrimenkul satışları yıllık bazda yüzde 1,3 artarak, sektörde iyi seviyede satış yapıldığının göstergesi oldu. Yılın Ocak-Kasım döneminde Çin’de satılan ticari gayrimenkul alanı, yıllık yüzde 1,3 artışla toplamda 1,51 milyar metrekare oldu. Bu artış, yılın ilk on ayında kaydedilen artış oranına göre 1,3 puan daha fazla oldu.

Ocak-Kasım döneminde Çin’deki inşaat faaliyetleri, yılın ilk on ayında kaydedilen artış oranına göre 0,2 puan daha yüksek olarak yüzde 3,2 arttı. Söz konusu dönemde, inşaat faaliyetleri tarafından kaplanan toplam yeni alandaki düşüş, yılın ilk on ayında kaydedilen yüzde 2,6’dan yüzde 2’ye düştü. 
 

Çin'de konut satışları yüzde 9.5 arttı!


Geri Dön