27 / 04 / 2024

Çin'de konut fiyatları düşüşe geçti!

Çin'de konut fiyatları düşüşe geçti!

Çin'deki büyük şehirlerde kasım ayında konut fiyatları düşüşe geçti. Çin kentlerinde konut fiyatları geçen yılın aynı dönemine göre karışık iniş çıkışlar sergiliyor.



Ulusal İstatistik Bürosu'nun Cuma günü açıkladığı resmi verilere göre, Çin'in büyük şehirlerinde Kasım ayında konut fiyatları düşüştü. 

SIFIR KONUT FİYATLARI YÜZDE 3 AZALDI

Sondakika.com'da yer alan habere göre; Beijing, Shanghai, Guangzhou ve Shenzhen olmak üzere birinci kademe dört şehirde sıfır konut fiyatları geçen ay yüzde 0,3 azalırken, ikinci el konutları fiyatları ise yüzde 1,4 düşüşe geçti. 

Kasımda ikinci kademe 31 şehir ve üçüncü kademe 35 şehirdeki konut fiyatları da genel olarak bir önceki aya kıyasla düşmeye başladı.

Çin kentlerinde konut fiyatları geçen yılın aynı dönemine göre karışık iniş çıkışlar sergiledi. 

Çin de konut fiyatları düşüşe geçti!

KONUT FİYATLARI DÜŞÜŞE GEÇTİ

Ocak-Eylül ayında sıfır konutlarda birinci ve ikinci kademe şehirlerde marjinal fiyat artışları görülürken, daha küçük şehirlerde düşüş kaydedildi. İkinci el konut fiyatlarında ise genel olarak azalma görüldü.

Çin Ulusal İstatistik Bürosu'nun açıkladığı ve merakla beklenen söz konusu resmi verilere göre, değer bazında konut satışları, ocak-eylül döneminde kaydedilmiş olan yüzde 3,2'lik düşüşle karşılaştırıldığında, ocak-ekim döneminde yüzde 3,7 oranında düşüş gösterdi.

Yine söz konusu konu ile ilgili olarak aktarılan bilgilere göre gayrimenkul yatırımları ocak-ekim döneminde senelik yüzde 9,3 düşüş gösterdi ve ilk dokuz aydaki yüzde 9,1'lik düşüşten daha da kötüleşti.

Ayrıca yine konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre yeni inşaat başlangıçları 2023 yılının ilk on ayda bir önceki seneye göre yüzde 23,2 oranında düşüş gösterdi. Ayrıca yine verilen bilgiye göre Ocak-eylül döneminde düşüş yüzde 23,4 seviyelerindeydi.

Konut fiyatlarında düşüş bekleyenlerin umudu kırdı!

İnşaat malzemelerindeki artış iç mimarlık hizmetlerini de etkiledi!

Çin'de konut fiyatlarında durgunluk hakim!

 


Geri Dön