Ekonomi

Çin'deki koronavirüs kısıtlamaları petrol fiyatlarını düşürdü!

Çin, bugün Şanghay şehrinde Covid-19 salgınının başlamasından bu yana en kapsamlı kısıtlamaları uygulamaya başladı. Petrol fiyatlarında ise Çin'in Şanghay kararının ardından talebin düşeceği endişeleri nedeniyle düşüşe geçti. İşte ayrıntılar...Kentin doğu tarafı 1 Nisan'a kadar karantinaya alınırken, batı tarafı 1-5 Nisan tarihleri ​​arasında karantinaya alınacak

Çin, bugün Şanghay şehrinde Covid-19 salgınının başlamasından bu yana en kapsamlı kısıtlamaları uygulamaya başladı. Kentin doğu tarafı 1 Nisan'a kadar karantinaya alınırken, batı tarafı 1-5 Nisan tarihleri ​​arasında karantinaya alınacak. Petrol fiyatları, Çin'in Şanghay kararının ardından talebin düşeceği endişeleri nedeniyle düştü.

Brent petrolün varil fiyatı 4,5 dolardan fazla düşerek 115,80 dolara geriledi. Buna rağmen Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden sonra yaşanan artış nedeniyle petrol fiyatları geçen yıla göre yüzde 80 arttı.

 

BBCcom'da yer alan habere göre; SPI Varlık Yönetimi Yönetici Ortağı Stephen Innes, yatırımcıların Çin'in petrol fiyatları üzerinde etkisi olan "sıfır Covid" politikasının etkilerinden endişe duyduklarını söyledi.

Innes, tedarik zincirlerindeki hareketliliğin ve talepteki düşüşün sürmeye devam edeceğinin altını çizerek; ''Bu sadece buzdağının görünen ucu olabilir" dedi.

Benzin ve mazota 3 TL indirim müjdesi! İşte benzin, motorin ve LPG fiyatları…

Tepedeki isim açıkladı: Petrolün varili 250 dolar olacak! Benzin ve mazot fiyatları ne olur?

Petrolün varili 120 dolar sınırında!  Petrol fiyatlarında son durum!