28 / 04 / 2024

Çin’den ihracat zirvesi! Çin'in ağustos ihracatı yüzde 7,1 arttı

Çin’den ihracat zirvesi! Çin'in ağustos ihracatı yüzde 7,1 arttı

Çin'de ihracat, ağustos ayında geçen senenin aynı dönemine göre % 7, 1, ithalat ise % 0, 3 artış kaydetti. İşte detaylar…



SALGIN TEDBİRLERİ EKONOMİK BEKLENTİLERİ DÜŞÜRÜYOR

İthalat ve ihracattaki artış ise ivmesinin azalması durumunda, Çin ekonomisinin bahardaki Kovid-19 salgınlarının ardından yaz aylarında da yakaladığı toparlanmayı devam ettirmeyeceğine ilişkin kuşkuları artırıyor.

Omicron'un bulaşıcılığı yüksek alt varyantlarının yayılması ile ülkede vaka sayısı artarken, aralarında Siçuan eyaletinin Çıngdu ve Guangdong eyaletinin Şiçuan şehirlerinin de olduğu 30'dan fazla şehirde tam veya kısmi kapanma tedbirleri uygulanıyor.

Çin'de bahar aylarında ilk olarak ülkenin en büyük kenti Şanghay olmak ile beraber büyük nüfusu barındıran ve kritik sanayi ve iş kollarına ev sahipliği yapan kentlerdeki Kovid - 19 kısıtlamalarının ekonomi üzerindeki etkisi belirgin şekilde hissedildi.

Birçok sahada ölçülmüş olan ekonomik performans, ilk çıkan vakaların Çin'in Vuhan kentinde görüldüğü Kovid-19 salgınının ilk aylarından bugüne ise en düşük seviyelere gerilemişti.

Ekonomik faaliyetleri sekteye uğratan korona virüs salgın tedbirleri gibi koşulların son çeyrek diliminde değişeceğine dair işaret görülmemesi, iş dünyasında güveni olumsuz şekilde etkiliyor.

Çin, Kovid-19'a karşı, vakaları ortaya çıktığı yerde ise bastırmayı ve bulaşma zincirini kesmeyi hedefleyen "sıfır vaka" stratejisini uygulamakta.

Strateji, karantina, seyahat kısıtlamaları, toplu testler, imalat, ticaret ve hizmetler sektöründeki işletmelerin faaliyetlerinin sınırlandırılması gibi katı ve geniş ölçekli tedbirleri geliyor. Tedbirler, hayatın olağan akışına müdahalenin yanında ekonomik maliyeti şekilde de tartışmalara yol açıyor.

Çin’den ihracat zirvesi! Çin in ağustos ihracatı yüzde 7,1 arttı

Tuzla İstasyon Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

Volkswagen Yeni T-Roc fiyatları kaç şu an ne kadar? En uygun fiyatlı T-Roc kaç lira? İşte 7 Eylül 2022 fiyat listesi...

Migros'ta çılgın kampanya! Migros'ta bu hafta neler indirimde? İşte 7 Eylül 2022 fiyat listesi...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön