20 / 05 / 2024

Ciner'in soda üretim tesisi 44 ay içinde tamamlanacak!

 Ciner'in soda üretim tesisi 44 ay içinde tamamlanacak!

Ciner Grubu'nun şirketlerinden Kazan Soda Elektrik ile Çinli Tianchen Corporation, yatırım tutarı 1 milyar 350 milyon doları bulan Soda Külü ve Kojenerasyon Tesisleri için anlaşma imzaladı



Ankara Kazan'da kurulacak soda üretim tesisi ile dünyanın en büyük soda üreticisi olmayı hedefleyen Ciner Grubu, bu yatırımla birlikte ihracat hedefini de yıllık 1 milyar 750 milyon dolara çıkartacak. 


Ciner Grubu iştiraklerinden Kazan Soda Elektrik ile Çinli Tianchen Engineering Corporation arasında,  Ankara  Kazan'da kurulacak Soda Külü ve Kojenerasyon Tesisleri yatırım anlaşması Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da katılımıyla Çırağan Sarayı'nda imzalandı. Toplantıda konuşan Ciner Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Ciner, soda üretim yatırımının 2016 ve 2017 senesinde tamamlanacağını söyledi. Bu tesis yatırımının beş bölümden oluşan eklektik bir yapıda olduğu bilgisini veren Ciner, "Yapacağımız 1 milyar 750 milyon dolarlık ihracatın, yaklaşık 1 milyar 250 ile 1 milyar 300 milyon doları sodadan oluşacaktır. Bunun içinde Eti Soda'da olacaktır" diye konuştu. 


TCC Yönetim Kurulu Başkanı Wang Zhiyuan ise imzalanan anlaşma ile projeyi 44 ay içinde tamamlamayı planladıklarını açıkladı. Uzman kişilerle çalışmak istediklerini belirten Wang Zhiyuan, ürün noktasında Türkiye'de ciddi bir rezerv söz konusu olduğunu vurguladı.


Geri Dön