28 / 04 / 2024

CineTele Cafe, TÜRVAK Sinema-Tiyatro Müzesi'nde açıldı!

CineTele Cafe, TÜRVAK Sinema-Tiyatro Müzesi'nde açıldı!

CineTele Cafe, Beyoğlu'ndaki TÜRVAK Sinema-Tiyatro Müzesi'nin giriş katında hizmete girdi. Sergi salonuyla iç içe olan meknda misafirleri 1904 model projeksiyon cihazı karşılıyor. CineTele Cafe her gün 10.00-21.00 saatleri arasında açık olacak



CineTele Cafe, Beyoğlu'ndaki TÜRVAK Sinema-Tiyatro Müzesi'nin giriş katında hizmete girdi. Sergi salonuyla iç içe olan meknda misafirleri 1904 model projeksiyon cihazı karşılıyor. Meknda bir tarafta, üç objektifli ahşap Vedat Ar kamerası, diğer tarafta körüklü fotoğraf makinesi yer alıyor.

Ayrıca dört bir yanda sinemanın tarihsel sürecini anlatan örnek cihazlar, film gösterim cihazları, 16'lık film kopya baskı cihazı (matipo) ve stüdyo pikabı bulunuyor.

SÜRÜDEN ÇALIKUŞU'NA
CineTele Cafe'nin duvarlarını, İbrahim Enez ve Arzu Kalkavan imzalı orijinal yağlı boya Yeşilçam resimleri, "Sürü"den "Çahkuşu"na afiş çalışmaları ve Bedri Koraman'm Kemal Sunal filmleri için yaptığı afişler süslüyor.

TÜRVAK Sergi Salonu, 4 Mayıs-4 Haziran günleri arasında Turhan KA.'nın "Sesleri Alan: Marko Buduris" adlı resim sergisine ev sahipliği yapacak. Zaman içinde farklı sergilerin de açılacağı mekn sayesinde CineTele Cafe'nin atmosferi de sürekli yenilenecek. Her gün 10.00-21.00 saatleri arasında açık olan CineTele Cafe, mönüsüyle de iddialı.
Hürriyet


Geri Dön