29 / 04 / 2024

Çin'in Raffles City Chongqing gökdeleni ziyaretçilere açılıyor!

Çin'in Raffles City Chongqing gökdeleni ziyaretçilere açılıyor!

Çin Chongging'de yapımı tamamlanan 250 metre yüksekliğe sahip Raffles City Chongqing isimli gökdelen ziyaretçilere açılıyor. İçerisinde ticaret/alışveriş merkezleri, bürolar, oteller ve 1.400 ikametgah yer alıyor.



Çin’in Chongging bölgesinde yapımı tamamlanan yeni gökdelen Çin için bir ilki temsil ediyor. Çünkü söz konusu yapı, ülkenin ilk ‘yatay gökdeleni’ unvanına sahip. 250 metre yükseklikte bulunan dört gökdelenin tepesinde yatay bir şekilde yer alan bina şeffaf bir tüp şeklinde. Bu ilginç yapı, sekiz yıllık bir hazırlığın ardından bugünlerde Çin’in Chongqing kentinde ziyaretçilere açılıyor.
 
Raffles City Chongqing adı verilen ve gökdelenlerin üstüne oturmuş yapı 1.120.00 metrekarelik alanıyla Çin’in en pahalı şantiyelerinden birinin ürünü oldu. Sekiz yıl boyunca devam eden çalışmaların ardından, 250 metre yüksekliğe sahip dört adet gökdeleni tepelerinden birbirine bağlayan bu 3 bin metre uzunluğunda bulunan dev tüp hizmete açıldı.
 
İçerisinde ticaret/alışveriş merkezleri, bürolar, oteller ve 1.400 ikametgah yer alan binalar tepelerinde onları birleştiren bir de yatay gökdelenler turistlerin ve ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.
 
"Crystal" adı verilen bu yatay şeffaf tüp şeklindeki yapı, çevresini gören terasına çıkanlar için kente 270 derecelik açıdan bir bakış sunuyor ve Yangtze Nehri’nin Jialing Nehri ile birleştiği noktada insana sanki havada duruyormuş duygusu veriyor.
 
Gözlem terası, günde 3 bin ziyaretçi kabul etmek amacıyla dizen edilen, ancak burada aynı zamanda çok sayıda bahçe, restoran, bir bar, bir konuşma salonu, bir özel kulüp, bir yüzme havuzu ve hatta bir otel lobisi; özetle mümkün olan en çok sayıda ziyaretçi toplamak için her şey bulunuyor. 
 
Bu çekici açılış, 30 milyon nüfuslu bu megapol için evden çıkma yasağının ardından en ilginç olay olmuş gibi görünüyor. Ancak turistler, yüksekteki gezilerine başlamadan önce ziyarete, giriş katında bulunan "National Geographic" işbirliğiyle hazırlanarak "büyük keşifler" ile ilgili bir sergiyi geziyor.
 
Böylece ziyaretin ilk bölümünde Chongqing bölgesinin tarihi ve gelişimiyle ilgili bilgi edinerek ardından hızlı asansörle tam 52 saniyede binanın 47. katına ulaşıyor. Burada geleceğin dünyasını ve belki de ileride Mars'ta bulunan yaşamı düşündürecek bir dünyadan geçip sonra da huzur verici bir bahçe içinden yol alıp açık ve şeffaf terasa varıp manzaranın keyfini çıkarıyorlar.


Geri Dön