28 / 04 / 2024

Çinli otomobil markası Türkiye'de piyasayı ele geçirecek aracı satışa sunuyor! Fiyatı çok uygun

Çinli otomobil markası Türkiye'de piyasayı ele geçirecek aracı satışa sunuyor! Fiyatı çok uygun

Artaç araç fiyatları vatandaşın bütçesini zorlarken uygun fiyatlı araçlara yöneliş de sürüyor. Türkiye piyasasına giriş yapacak olan Changan Lumin,'den büyük atak geliyor. Hem elektrikli hem de uzun menzilli aracın fiyatı ise oldukça cezbedici duruyor.



Çin merkezli elektron otomobil üreticisi Changan, Türkiye piyasasına giriş yapmak için hazırlanıyor. Mini aracı Lumin için 301 kilometre menzil sunan Changan, otomobil fiyatı iş için 8.500 dolar ön görüyor. Oldukça uygun fiyata piyasada yer alacak araç önemli bir yer edinecek. İşte tüm detaylar…

CHANGAN LUMİN ÖZELLİKLERİ
Hızlı şarj özelliğine sahip olan Changan, Lumin model aracını satın alanlara özel olarak 250 dolara 3,5 kW'lık şarj cihazı da verecek. 30 metreye kadar inşaat ve montajda fiyatları dahil olurken yeni modelin konfigürasyonunun eskiye benzer olacağı ifade edildi.

En önemli yeniliğin aracım pilinin %30'dan %80'e 30 dakikada ulaştıran DC hızlı şarj özelliği olduğu açıklandı. Changan, şarjın zamana göre planlanabilme özelliğinin mevcut olduğunu belirtti.

Changan Lumin, 3270 mm uzunluğa, 1700 mm genişliğe, 1545 mm yüksekliğe ve 1980 mm dingil aralığına sahip iki kapılı ve dört koltuklu mini bir otomobil olarak piyasada yer alacak. Araç içerisinde 3 kollu direksiyon, 10,25 inç dokunmatik ekran ve hareket edebilen ek LCD ekran bulunacak. Tüm bunların yanı sıra geri dönüş kamerası, telefon bağlantısı, sesli kontrol ve bluetooth bağlantısı gibi özelliklerde yer alıyor.

Changan, Lumin model aracında 35 kW'lık elektrikli bir motor imkanı sunarken 28 kWh kapasiteye sahip batarya CLTC verilerine göre 301 km menzil imkanlarına da yer veriyor. WLTP rakamı Henüz açıklanmamış olmakla birlikte CLTC’nin Çin'de gerçekleştirilmiş eski bir test prosedürü olduğu belirtildi. Optimistik bir Menzil rakamı olduğu belirtirken gerçek koşullarda daha düşük menzildeki sunulacağı ifade edildi.

SUV MODELLERİ DE GELİYOR
Aynı segmentte Changan Lumi’den daha uygun fiyata bulunanWuling Hongguang Mini EV güçlü bir rakip olarak piyasada yer alıyor. Lumin’in daha güçlü motor ve geniş hacme sahip olduğu belirtiliyor.


Geri Dön