18 / 05 / 2024

Çinli zenginlerin yarısı ülkelerini terk etmek istiyor!

Çinli zenginlerin yarısı ülkelerini terk etmek istiyor!

Barclays'in yaptığı yeni bir ankete göre Çin'deki zengin insanların neredeyse yarısı önümüzdeki 5 sene içinde başka bir ülkeye taşınmayı planlıyor. Asya son yıllarda yurtdışında eğitimi tercih eden yeni bir zengin nesli yarattı.



1.5 milyondan fazla serveti olan 2,000'den fazla zengin kişiyle yapılan ankette Çinlilerin yüzde 47'si ülkeden ayrılmak istediğini söylerken küresel ortalama yüzde 29 seviyesindeydi.


Yüzde 23 ile Singapurlular ülkelerini 5 yıl içinde terk etmeyi en çok isteyen 2. millet olurken bunu yüzde 20 ile İngiltere ve yüzde 16 ile Hong Kong takip etti. Hindistan ve Amerika'da ise bu oranlar (sırasıyla yüzde 5 ve 6) ile oldukça düşük olduğundan bu iki ülkenin zenginleri evlerini terk etme ihtimali en düşük insanlar oldu.


Çinlilerin ülkelerinden ayrılmak isteme sebepleri arasında ilk sırayı çocukları için daha iyi eğitim ve iş fırsatı (yüzde 78) alırken, bunu ekonomik güvenlik (yüzde 73), daha iyi sağlık sistemi ve sosyal hizmetler (yüzde 18) takip etti. Hong Kong yüzde 30 ile Çinli zenginlerin gitmek istediği ilk adres olurken bunu yüzde 23 ile Kanada takip etti.


Ancak bütün bu para göçü isteyen zenginlere rağmen Singapurlu zenginlerin yüzde 30 gidecekleri ilk yer olarak Çin'i gösteriyor.


Dünya genelinde zengin insanların giderek artan bir bölümü servetlerini girişimcilik sayesinde elde ediyor. Bu insanların servetlerini miras yoluyla elde edenlerden daha büyük risk iştahları bulunuyor.


Barclays'e göre 2014 sonu itibariyle Asya milyoner sayısı bakımından en büyük bölgesel piyasa oluyor. Asya son yıllarda kendilerini ve çocuklarını yurtdışında eğitmeyi seven yeni bir zengin nesli yarattı.


wsj.com




Geri Dön