02 / 05 / 2024

Çinliler Türkiye'de gayrimenkul yatırımına odaklandı!

Çinliler Türkiye'de gayrimenkul yatırımına odaklandı!

Lojistik, elektronik, enerji, turizm ve gayrimenkulde faaliyetlerini sürdüren Çinliler etki alanlarını genişletiyorlarç  Bank Of China ve ICBC’nin Türkiye’ye girişi sonrasında şirket akını daha da hızlandı ve Çinli şirket sayısı 1000’e yükseldi. 



Dünya ticaretinin ikinci büyüğü Çin, Türkiye pazarında lojistik, enerji, elektronik, turizm ve gayrimenkul alanındaki yatırımlara odaklandı. Ülkenin iki büyük bankası Bank Of China ve ICBC’nin Türkiye’ye girişi sonrasında şirket akını daha da hızlandı ve Çinli şirket sayısı 1000’i buldu.

Çin her yıl dünyanın çeşitli ülkelerinde 120 milyar dolarlık yatırıma imza atıyor. Doğu ve Batı arasında bir köprü niteliği taşıyan Çin’in ‘Kuşak ve Yol’ projesi üzerindeki 65 ülkeden biri de Türkiye... 

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre DEİK Türk-Çin İş Konseyi Başkanı Murat Kolbaşı, Türkiye’de ağırlıkla Avrupa merkezli şirketlerin faaliyet gösterdiğini belirterek, “Tek bir ülkeden, Çin'den 1000 şirketin gelmesi çok önemli” yorumunu yapıyor.

Çin ile Amerika arasındaki gerginliğin Çinlilerin Türkiye'ye ilgisini artırdığını kaydeden JLL Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Tarkan Ander de AVM, ofis ve rezidans yatırımlarına baktıklarını, bu konuda üç-dört firmayla görüştüklerini  dile getirdi.

Fon ve ortak olarak gelme imkanlarını da araştırdıklarını da ifade eden Ander, 2020'ye kadar ciddi bir yatırım beklediklerini anlattı. Ander, bu tarihe kadar 5-6 büyük AVM'nin Çinli gruplara satılma ihtimali olduğunu belirterek, JLL olarak bu konuda Çinlilere Türkiye pazarını anlattıklarını dile getirdi.


Geri Dön