01 / 05 / 2024

Çinli yatırımcılar

Çinli yatırımcılar

Gayrimenkul ve inşaat sektöründe 2018'de başlayan yabancı yatırımcı hareketliliğinde son dönemde Çinli yatırımcıların akını bekleniyor. 

Çinliler Türkiye'de gayrimenkul yatırımına odaklandı!

Lojistik, elektronik, enerji, turizm ve gayrimenkulde faaliyetlerini sürdüren Çinliler etki alanlarını genişletiyorlarç  Bank Of China ve ICBC’nin Türkiye’ye girişi sonrasında şirket akını daha da hızlandı ve Çinli şirket sayısı 1000’e yükseldi. 

Çinli yatırımcılar gözünü Antalya'ya dikti!

G20 zirvesi dünya liderlerini Türkiye’de bir araya getirmekle kalmadı küresel yatırımcıların ilgisini de Antalya’ya çekti.

Türkiye'de yeni döneme Çinli yatırımcılar damga vuracak!

Arap coğrafyasındaki yüksek hacimli yatırım harcamaları, Ortadoğu'daki karışıklıktan kaçanların güvenli liman olarak Türkiye'yi görmeleri ülkemizin son yıllarda yabancı yatırımcıların uğrak durağı olmasını da beraberinde getirdi.

Çinli gayrimenkul yatırımcıları yurtdışına yöneldi!

ÇİNLİ zenginler, Yuan'daki devalüsyon, ekonomideki soğuma ve Şanghay borsasındaki oynaklık sonrası yurt dışında gayrimenkul alımına yöneldi.

Trakya bölgesi yabancı yatırımcıların radarında! Çinli yatırımcılar Trakya'da fabrika arıyor!

Kahramanmaraş depremlerinin ardından Trakya bölgesi yatırımcıların yeniden gözdesi haline geldi. Yabancı yatırımcılar fabrika yatırımı için Trakya bölgesinde arayışa girdi.

Binance ve Huobi, Çinli yatırımcıları kabul etmeyecek!

Çin'in en büyük kripto para borsası Huobi ile dünyanın en büyük borsalarından Binance önemli bir açıklamada bulundu. Şirketler Çinli yatırımcıları kabul etmeyeceklerini duyurdu.

Çinli yatırımcılar Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün satışından çekiliyor!

İstanbul’daki üçüncü köprü projesinde ortak olmak için görüşmeleri sürdüren bir grup Çinli yatırımcı, konsorsiyumdan çekilmek istediğini dile getirdi.

Şanlıurfa Çinli yatırımcılar için hazır!

2007'de Şanlıurfa Milletvekili seçilen A.Emin Önen, Şanlıurfa'yı Çinli yatırımcılara tanıtıyor. Bölgenin yatırım potansiyelleri Çince kitapçıkları haline getirilerek, öneriler yapıldı. 

Rus ve Çinli gayrimenkul yatırımcıları Maraş'a yöneldi!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) hükümetinin Kapalı Maraş’ın açılması için çalışmalara başlaması Rus ve Çinli gayrimenkul yatırımcılarını bölgeye yöneltti.

Çinli yatırımcılar 50 milyondan fazla boş ev satın aldı!

Çin'de bulunan boş evlerin toplam konut stoku içindeki oranı yüzde 22 olarak gerçekleşti. Chengdu Southwestern Finans ve Ekonomi Üniversitesi'nin yaptığı araştırmaya göre, bu oran, yatırımcıların satın aldığı 50 milyondan fazla evin halen kullanılmadığını gösteriyor.

Çinli yatırımcılar Türkiye'ye yatırım yapacak!

İkinci Uluslararası Ekonomik Gelişme Zirvesi 26 Eylül’de gerçekleşecek. Toplantıda buluşacak Çinli ve Türk yatırımcılar işbirlikleri ile gündeme gelecek.

Çinli yatırımcılar gözünü Antalya'ya dikti!

G20 zirvesi dünya liderlerini Türkiye’de bir araya getirmekle kalmadı küresel yatırımcıların ilgisini de Antalya’ya çekti.

Türkiye'de yeni döneme Çinli yatırımcılar damga vuracak!

Arap coğrafyasındaki yüksek hacimli yatırım harcamaları, Ortadoğu'daki karışıklıktan kaçanların güvenli liman olarak Türkiye'yi görmeleri ülkemizin son yıllarda yabancı yatırımcıların uğrak durağı olmasını da beraberinde getirdi.

Tokat'a Çinli yatırımcılar talip oldu!

Kuraklıktan en az etkilenecek bölgeler arasında yer alan Tokat ili, yabancı yatırımcıların dikkatini çekmeye devam ediyor. Çinli yatırımcılar, önümüzdeki günlerde mevcut yatırım planlarının yanı sıra, yeni yatırım fırsatlarını araştırıyor.

Yatırımcılar Tokat'ta yeni yatırım fırsatlarını araştırıyor!

Kuraklıktan en az etkilenecek bölgeler arasında yer alan Tokat ili, yabancı yatırımcıların dikkatini çekmeye devam ediyor. Rotalarını Tokat’a çeviren Ortadoğulu ve Çinli yatırımcılar, yeni yatırım fırsatlarını araştırıyor.

Tacettin Özden yeniden Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Derneği Başkanı oldu!

Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Derneği'nin (KODER) genel kurulu geçtiğimiz günlerde yapıldı. Olağan genel kurul sonucu Korumar Otel Genel Müdürü ve Belediye Meclis Üyesi Tacettin Özden yeniden başkanlığa seçildi.

Kerem Bilge: Yabancı yatırımcılar ülkede güven arar!

Uluslararası Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (REIA) Başkanı Kerem BİLGE, yabancı yatırımcıya konut satışının istenilen seviyeye gelmemesinin birkaç nedeni bulunduğunu belirtti. Bilge, 'Yabancı yatırımcılar ülkede güven arar' dedi.

Çinli yatırımcılar Haberi

Çinli yatırımcılar

Kovid-19 salgını sonrası normalleşme sürecine paralel olarak uluslararası uçuşların açılması, turizm sezonunun başlamasıyla birlikte gayrimenkul sektöründe yabancı yatırımcıların talepleri de canlanmaya başladı. Talep artışı, henüz aylık satış rakamlarına yansımasa da önümüzdeki aylarda açıklanan rakamlarda görülebilecek. Pandemi döneminde hissedilmeye başlayan Çinli talebi de dikkatleri çekiyor. Çinli yatırımcıların, tarihi İpek Yolu projesiyle bölgedeki ticaretin hız kazanması beklentisiyle dümeni Türkiye’ye kıracağı öngörülüyor. 

Mars Investment’ın Kurucusu ve Genel Müdürü Hakan Bucak, “Sektörümüzde salgının gidişatına göre bir Çinli akını yaşanabilir. Pandemi döneminde 500 konut satın aldılar. Talep, normalleşme sürecinin akabinde salgının gidişatına göre hız kazanabilir. 2019’da gelen onbinlerce Çinli ülkemizi ziyaret ederek yatırım fırsatlarını keşfetti. Şimdi bu ziyaretler, yatırıma dönüşebilir. Çinliler Türkiye’yi yeni ticaret hayatına açılan bir kapı olarak görüyorlar" diye konuştu.

Gayrimenkul, enerji,...