28 / 04 / 2024

Çinli yatırımcılar Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün satışından çekiliyor!

Çinli yatırımcılar Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün satışından çekiliyor!

İstanbul’daki üçüncü köprü projesinde ortak olmak için görüşmeleri sürdüren bir grup Çinli yatırımcı, konsorsiyumdan çekilmek istediğini dile getirdi.



İstanbul’daki üçüncü köprü projesinde ortak olmak için görüşmeleri sürdüren bir grup Çinli yatırımcı, konsorsiyumdan çekilmek istediğini dile getirdi. Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Çinlilerden meydana gelen konsorsiyum içinde bulunan şirketlerden biri olan Zhejiang Expressway, şartlarının karşılanmaması sebebiyle anlaşmayı feshetmek istediğini duyurdu. 

China Merchants Group iştiraki China Merchants Expressway Network - Technology Holdings beş farklı yatırımcıyla beraber köprünün yüzde 51'ini yaklaşık 689 milyon dolara satın almak için 2019 yılından bu bugüne görüşmeleri sürdürüyordu. 

Açıklamada konsorsiyumun bu anlaşma çerçevesinde herhangi bir ödeme yapmadığı ifade edildi.

Çinli yatırımcılar Yavuz Sultan Selim Köprüsü nün satışından çekiliyor!

SATIŞ GÖRÜŞMELERİ 2019’DAN BU YANA DEVAM EDİYOR

2019 yılından bu güne planlanan yatırıma göre Çinliler, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün yüzde 51’lik Payını 689 Milyon Dolara satın almayı istiyordu. 

IC Yatırım’daki hisseleri Çinli yatırımcılara devretmek amacıyla sürdürülen görüşmeler çeşitli nedenlerden sürekli aksaklıklara uğradı. Koronavirüs salgınının yarattığı gecikmelerin ek olarak bankalarla kredilerin yeniden yapılandırması sebebiyle meydana gelen anlaşmazlıklar görüşmelerin durdurulmasına sebep oldu. 

Çinli yatırımcılar Yavuz Sultan Selim Köprüsü nün satışından çekiliyor!

KONKORDATO İLAN ETMİŞTİ

Üçüncü Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu’nun ihalesi 2012'de yapılmış, IC İçtaş İnşaat ve İtalyan Astaldi ihaleyi 10 sene 2 ay 20 günlük yatırım işletme süresiyle almıştı. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün temeli 29 Mayıs 2013'de gerçekleşen törenle atımıştı. Köprü Ağustoa 2016'da hizmete sunuldu.

Uzun süredir ekonomik olarak zor bir süreçten geçen Asaldi ise Eylül 2018'de İtalya’da konkordato ilan etti. Asaldi'nin hisselerinin devrinin üstünden bi sene geçmesinden sonra ise Çinlilerle satış görüşmeleri başlatıldı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün satışında son durum ne?


Geri Dön