15 / 05 / 2024

Çip Devi Nvidia'nın değeri %24 yükseldi

Çip Devi Nvidia'nın değeri %24 yükseldi

Nvidia Corp, Wall Street'in yapay zekanın oyunun kurallarını değiştiren potansiyelini henüz fiyatlandırmadığını gösteren gelir tahmininin ardından, Perşembe günü bir ABD hisse senedi için bir günlük en büyük değer artışlarından birinde %24 yükseliş yaşadı



Analistler, Nvidia hissesi fiyat hedeflerini yükseltmek için acele ettiler ve 27'si, ChatGPT ve benzeri pek çok hizmete güç sağlamak için kullanılan çipler pazarına hakim olduğu için yapay zekadaki tüm yolların şirkete çıktığı fikrine ilişkin görüşlerini yükseltti.

Ortalama fiyat hedefi bu yıl iki kattan fazla arttı. En yüksek görünümde, Elazar Danışmanlarından 644,80 dolarlık bir fiyat hedefi olan Nvidia, Alphabet'inki civarında 1,59 trilyon dolarlık bir değere sahip olacak.

Bernstein'dan Stacy Rasgon, "Bu işi yaptığımız 15 yılı aşkın süredir, Nvidia'nın ortaya koyduğu gibi, her bakımdan kozmolojik olan ve beklentileri ortadan kaldıran ikinci çeyrek görünümüne sahip bir rehber hiç görmedik" dedi. .

ABD'nin en değerli beşinci şirketi olan Nvidia, Çarşamba günü, üç aylık gelirini ortalama Wall Street tahmininin %50'den fazla üzerinde tahmin etti ve talepteki artışı karşılamak için ikinci yarıda daha fazla yapay zeka çipi arzına sahip olacağını söyledi.

CEO Jensen Huang, üretken yapay zeka her ürün ve hizmete uygulandığından, veri merkezlerindeki 1 trilyon dolar değerindeki mevcut ekipmanın yapay zeka yongalarıyla değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Çip Devi Nvidia nın değeri %24 yükseldi

Sonuçlar, kâr motorları olan dijital reklamcılık ve bulut bilişimin zayıf bir ekonominin baskısı altında olduğu bir zamanda, teknolojinin talebi çekmeye yardımcı olacağı umuduyla odağını yapay zekaya kaydıran Büyük Teknoloji şirketleri için iyiye işaret.

Bazı analistler, Nvidia'nın sonuçlarının üretken AI patlamasının büyümenin bir sonraki büyük itici gücü olabileceğini gösterdiğini söyledi.

Hargreaves Lansdown'da öz sermaye analizi başkanı Derren Nathan, "Gerçekten sadece buzdağının görünen kısmını görüyoruz. Bu gerçekten de içten yanmalı motor veya internet gibi teknolojik tarihte başka bir dönüm noktası olabilir" dedi.

Reuters

Müjdeyi Bakan Derya Yanık verdi! O Ödemelere yüzde 70 zam geliyor

Bakan Bilgin'den müjdeli haber geldi! Memur, asgari ücretli, emekliler bu habere hemen bakın

O markette ayçiçek yağına çılgın indirim yapıldı! 4 Litre teneke ayçiçek yağı 119 TL'ye düştü


Geri Dön