27 / 04 / 2024

Çıtır Usta bu yıl Türkiyede 15 mağaza daha açacak!

Çıtır Usta bu yıl Türkiyede 15 mağaza daha açacak!

Temelleri 1994te Almanyada atılan lahmacuncu Çıtır Usta Türkiyedeki yatırımlarını büyütüyor. Türkiyede 25 şubesi bulunan Çıtır Usta, yıl sonuna kadar 10 milyon dolar yatırımla 15 mağaza daha açacak ve şube sayısını 40'a çıkaracak...



1994te Almanyada küçük bir dükkanla gıda işine giren, bugün 25 şubesi ile Türkiye pazarında 420 kişiye istihdam sağlayan Çıtır Usta, Türkiyede yapacağı 10 milyon dolarlık yatırımla şube sayısını 40a çıkararak 270 kişiye iş imkanı sağlayacak. 2002 yılında Türkiyeye gezi amaçlı gelerek bir AVMyi dolaşırken Türkiye pazarına girme kararı alan Çıtır Usta Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Külekçioğlu Bugün lahmacun denince akla ilk gelen markalardan biri olmanın gururunu yaşıyoruz. Türkiye pazarına girmek için verdiğim kararın ne kadar doğru olduğunu şimdi daha iyi anlıyorum diye konuştu.

Yatırımı tutmazsa zararı karşılıyoruz

10 milyon dolar yatırımla bu yıl sonuna kadar 15 yeni restoran açmayı planladıklarını söyleyen Külekçioğlu İstihdam önemli bir kavram, yapacağımız yatırımlarla yeni insanlara yeni iş imkanları sağlayacağız. Şimdilik hedefimiz 270 kişi civarında, bunu yakaladığımız tempo bu şekilde devam ederse artırabiliriz dedi. Yeni yatırımlar ve araştırmalar yaptıklarını vurgulayan Külekçioğlu Rekabet ortamında bizi ön plana çıkaracak bir unsur; lokasyonu bizim tarafımızdan gösterilen bir yere açılan şubeden verim alınmazsa, yatırım maliyetinin yüzde 60lık kısmını ödeyerek restoranı yatırımcıdan geri alıyoruz. Böylece franchise veren diğer firmalardan ayrılarak yatırımcımızı yalnız bırakmıyoruz dedi. Avrupada Almanya dışında yeni yatırımlar yapmak istediklerini de söyleyen Külekçioğlu şöyle devam etti: Girmeyi düşündüğümüz pazarların arasında Ortadoğu ve Arap Yarımadası bulunuyor. Bu bölgelere açılmak istiyoruz. Yurtdışında şubeleşme kararını bu sene almış olmamıza rağmen Bulgaristanda Varna ve Sofya, Kuzey Irakta Erbil ve Süleymaniye, Romanyada Bükreş ve Cluj şehirlerinde şube açma çalışmalarımız olgunlaşma aşamasına geldi. Bu yıl içerisinde tamamlanacak gibi gözüküyor.
Star İstanbul/KAAN ZENGİNLİ


Geri Dön