21 / 05 / 2024

Cityscape Turkey 2016'da Araplar'a canlı satış!

Cityscape Turkey 2016'da Araplar'a canlı satış!

Bugüne kadar yabancıya satış için yurtdışı fuarlarına odaklanan Türk şirketleri bu defa Araplara yerinde satış yaptı. Fuar alanında maketleri inceleyen yabancılar özel araçlarla proje alanlarına taşındı.



Gayrimenkul fuarı Cityscape dün İstanbul’da kapılarını açtı. 67 şirketin katıldığı fuara Körfezli yatırımcılar yoğun ilgi gösterdi.


ULUSLARARASI gayrimenkul fuarı Cityscape ilk kez İstanbul’da yapılıyor. Dün İstanbul Kongre Merkezi’nde kapılarını açan ve 3 gün sürecek fuara Körfezli yatırımcılar yoğun ilgi gösterdi. 59 ülkeden 1500 yabancı yatırımcının katıldığı fuara 5 bini aşkın ziyaretçi bekleniyor. 67 şirketin projelerini sergilediği fuarda sıcak satış yapılıyor. Geçen yıl yabancı 5 milyar dolarlık satış yapan Türk inşaat şirketleri bu yıl hedef büyüttü. 10 milyar dolarlık satış hedefleyen şirketler bu amaçla fuara çıkarma yaptı. Bugüne kadar Dubai ve Fransa’da yapılan fuarla yabancı satışını arttırmayı hedeflediklerini belirten sektör temsilcileri, “Satacağımız mal burada, yabancının buraya gelip alım yapması daha doğru” dedi. 


ÖZEL ARAÇLAR BEKLİYOR

Yaşanan terör olaylarına rağmen yabancı ilginin fazla olduğuna dikkat çeken gayrimenkel sektörü temsilcileri sıcak satış hedefliyor. Fuar alanında stantlarda bilgi alan yabancılar için kapıda özel araçlar bekletiliyor. Ön bilgiyi alan yatırımcılar bu araçla proje alanına gidiyor. Ağaoğlu Şirketler Grubu fuarda Bakırköy’de inşa ettiği Ağaoğlu Central Park projesini tanıtıyor. Projede evlerin yüzde 40’ını yabancıya satmak istediklerini belirten Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, “Tüm olumsuz gelişmelere rağmen katılım iyi. Ama fuar sürekli olursa sektöre fayda sağlar. Biz yıllarca yurtdışına gittik ama şimdi İstanbul’da yabancıya satış yapıyoruz. Mal burada ise satış da burada olmalı” dedi. 


TÜM KATI İSTİYORLAR

Fuarda Ataköy sahildeki Sea Pearl projesini tanıttıklarını söyleyen Kuzu Grup yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, “Kat bazında talep alıyoruz. Fuardan da İstanbul’dan da umutluyuz.  Projemiz şehrin merkezinde olduğu için dikkat çekiyor” dedi. Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, İstanbul ve Bursa’da hayata geçirdikleri 3 proje ile fuara katıldıklarını ifade etti. Elmas, “Yaşanan terör olaylarına rağmen bugün yabancı hala buradaysa bu Türkiye’nin güvenli liman olarak görüldüğünü gösteriyor. Biz inşaat şirketleri olarak elimizi taşın altına koyduk ve fuarı destekledik” dedi. Cityscape Turkey’e beklentinin üzerinde katılım olduğunu belirten DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, “Körfez ülkelerinden hem ev almak için gelen var hem de yatırım için. Ortak proje teklifi de alıyoruz” dedi. 


Uluslararası fon kuruluyor

KATAR’ın halka açık şirketi Mazaya Qatar ile Türkiye sermaye piyasalarının öncü aracı kurumlarından Global Menkul Değerler gayrimenkul yatırım fonları oluşturmak için stratejik işbirliğine imza attı. Kısa sürede250 milyon dolar büyüklüğe ulaşması hedeflenen fonlar özellikle Türkiye’deki tamamlanmaya yakın projeler ve gelir getiren varlıklara odaklı olarak yapılandırılacak.


35 milyon liralık satış

VARYAP ve Gap İnşaat Ortak Girişimi tarafından İstanbul Ataşehir’de hayata geçen Metropol İstanbul projesi de fuarda yerini aldı. Çalık Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Feyzullah Yetgin, “30 bin metrekarelik ofis alanını bu fuarda satışa çıkardık. Suudi Arabistanlı Al Maslak Grubu 35 milyon lira değerinde 2 kat satın aldı” dedi. Varyap Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdinç Varlıbaş ise 750 bin metrekare inşaat alanına sahip projede AVM’nin ise 2017 ilk çeyreğinde tamamlanacağını ifade etti.


Fuarda kimler var?

24 Gayrimenkul Portföy Yönetimi, Ağaoğlu, AKS, Albayrak, API Investment, Asteco, Beyazev Gayrimenkul, Bosphorus, Cihan İnşaat, Copperstones, Damac Propertıes, Delta Gayrimenkul, DKY, Dovec Constructıon, Ege Yapı, Eston, Evrenol Architects, Goldmark Estates, Green Valley, GYODER, Hashim Property, İmtilak, Itqaan, KONUTDER, Kuzu, Metal Yapı, Metropol İstanbul,Nurol GYO, Ofton, Ontan Mühendislik, Piyalepaşa Gayrimenkul, PNR Yapı, Powerpac, Qala Grup, Redif Nurel, REIDIN, Sabri Paşayiğit, Sarmaşık Gayrimenkul, Say İnşaat, Sinpaş GYO, Siyah Kalem, Suat Altın İnşaat, Sur Yapı, Sweet Homes Group, Tavros, TGP, The First Group, Turner Internatıonal Proje Yönetimi, Vadistanbul, Viatrans-Meydanbey, Yeşil GYO.


Hürriyet 



Haber Star Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Türkiye, Körfez’in en büyük gayrimenkul fuarlarından Cityscape’e ilk kez ev sahipliği yapıyor. Fuarda ‘sıcak satış’ ön plana çıkarken, Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar gibi Körfez ülkelerinden yatırımcılar, toplu alım ve ortaklık görüşmeleri yaptı.


CItyscape Fuarı’na Emlak Konut, TOKİ, Ağaoğlu Şirketler Grubu, Ege Yapı, DKY İnşaat, Ofton, Sinpaş GYO, Kuzu Grup, Sur Yapı, Varyap-Gap gibi sektörün önde gelen firmaları katıldı. Fuarı değerlendiren Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, fuardan tüm meslektaşlarının iyi netice beklediğini belirterek, “Dünyada en fazla proje İstanbul’da yapılıyor. Pazar burası, projeler burada, müşteriyi buraya getirmek lazım. Fransa’da düzenlenen MIPIM fuarının da burada yapılması gerekiyor.  Fransa turizmine katkı sağlamak yerine MIPIM fuarını da burada yapalım” dedi. Ağaoğlu CEO’su Önder Halisdemir de yabancı yatırımcıların alım odaklı olduğunu belirterek, “Önemli görüşmeler yapıyoruz. Gelenler 3-5 tane alım yapıyor” dedi.


YENİ PROJELER SAHNEDE


DKY İnşaat, 2016’da yapımına başladığı ve 410 milyon TL’ye mal olacak projelerini Cityscape Turkey Fuarı’nda tanıttı. Kartal’da inşa edeceği ‘DKY Sahil’ projesinin maketini ilk kez bu fuarda sergileyen DKY İnşaat, Erenköy, Suadiye ve Göztepe gibi şehrin merkezinde yer alacak ‘DKY Cadde’ projelerinin detaylarını fuarda paylaştı. DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, projelerinde yabancı satış oranının yüzde 10 olduğunu belirterek, “Fuarda görüşmelerimiz oluyor. Beraber proje yapma teklifi de aldık” dedi.


35 MİLYON TL’LİK SATIŞ


Emlak Konut GYO güvencesiyle Ataşehir’de Varyap-Gap İnşaat ortak girişimi tarafından inşa edilen Metropol İstanbul, yaklaşık 30 bin metrekarelik ofislerinin lansmanını fuarda yaptı. Fuarda açıklamalarda bulunan Varyap CEO’su Erdinç Varlıbaş ve Çalık Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Feyzullah Yetgin “Suudi Arabistan merkezli Al-Maslak Grubu ile 35 milyon liralık satış anlaşması gerçekleştirildi. Grup, anakuleden 3 bin metrekarelik 2 kat satın aldı” dediler.


250 MİLYON DOLARLIK FON


Katar’ın önde gelen halka açık gayrimenkul şirketlerinden Mazaya Qatar ile aracı kurum Global Menkul Değerler, stratejik bir işbirliğine imza attı. Anlaşma, Mazaya Qatar CEO’su Hamad Al Hedfa, Global Menkul Değerler Yönetim Kurulu Başkanı Erol Göker tarafından imzalandı. Al Hedfa “Türk gayrimenkul pazarına yönelik bölgesel ilgi çok güçlü” dedi. Göker, kurulması hedeflenen fon büyüklüğünün 250 milyon dolara ulaşabileceğini belirtti.


Esmedya, gayrimenkul sektörünün buluştuğu City-scape Turkey’nin ana sponsorları arasında yer aldı. 


YOOİSTANBUL’A YABANCI İLGİSİ


SAY Yapı’nın Ortaköy’de hayata geçirdiği ‘yooistanbul’ projesi de fuardaydı. Digicom Gayrimenkul Grup Başkanı Işık Gökkaya, proje için artık geri sayımın başladığını söyledi. 2016 yıl sonuna kadar projenin yüzde 70’ini satmayı hedeflediklerini belirten Gökkaya, metrekare fiyatlarının 8-12 bin dolar arasında olduğunu belirtti. Gökkaya, fuar kapsamında kurumsal yatırımcılarla birebir görüşmelerinin olacağını da ifade etti.


Star




Haber Cumhuriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Cityscape'in Türkiye'deki ilk fuarı Cityscape Turkey 2016 dün açıldı.



İstanbul Kongre Merkezi'nde ziyarete açılan ve 3 gün sürecek olan fuar için 59 farklı ülkeden 1.500'ü yabancı 3 bin 300 yatırımcı ön kayıt yaptırdı. Fuarı 10 bine yakın kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. 


Yurtiçi ve yurtdışından kurumsal yatırımcıların yanı sıra bireysel yatırımcı ve konut alıcılarının da ilgi gösterdiği fuarda yüzde 90'dan fazlası Türk veya Türk ortaklı olmak üzere 7 ülkeden 67 şirketin standı yer alıyor. 


Fuara özel avantajlar Türkiye gayrimenkul oyuncuları, konut alıcıları ve gayrimenkul yatırımcılarının buluştuğu, daha önce farklı ülkelerde de gerçekleştirilen fuar, son yıllarda inşaat ve gayrimenkul alanında küresel devler ligine çıkan Türkiye'de ilk kez düzenleniyor. 


Cityscape Turkey'e özel avantajlar ve lansmanlar nedeniyle, bireysel yatırımcılar ve konut alıcıları da fuara büyük ilgi gösteriyor. 


Emlak Konut, TOKİ, Piyalepaşa Gayrimenkul, Ağaoğlu Şirketler Grubu, Ege Yapı, DKY İnşaat, Nurol GYO, Ofton, Quasar İstanbul, Sinpaş Holding, ESTON gibi gayrimenkul sektörünün devlerinin yer aldığı fuara özel ödeme avantajları ve yüzde 20'ye varan indirimler, bireysel yatırımcılara da alırken kazandırıyor. Cityscape Turkey'de ödeme ve indirim avantajları da var. 

Cityscape Grup Direktörü Wouter Molman, açılışta yaptığı açıklamada, Türkiye'de olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, "Fuarımızın, hem yatırımcılar hem gayrimenkul geliştiriciler, hem de bireysel konut alıcıları için çok kazançlı bir organizasyon olmasını diliyoruz" dedi. 



Cumhuriyet




Haber Güneş Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Cityscape Turkey'e özel avantajlar ve lansmanlar nedeniyle, bireysel yatırımcılar ve Gayrimenkul sektörünün kalbi İstanbul'da atıyor Emlak sektörünün köklü fuarlarından Cityscape'in Türkiye'deki ilk fuarı İstanbul Kongre Merkezi'nde açıldı. 


Uluslarası gayrimenkul sektörünün köklü ve prestijli markalarından Cityscape'in Türkiye'deki ilk fuarı Cityscape Turkey 2016 ziyarete açıldı. İstanbul Kongre Merkezi'nde açılan ve 3 gün sürecek olan fuar için 59 farklı ülkeden 1.500'ü yabancı olmak üzere 3 bin 300 yatırımcı ön kayıt yaptırdı. Fuarı 10 bine yakın kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. 


EKSİK GİDERİLDİ 


Yurt içi ve yurt dışından kurumsal yatırımcıların yanı sıra bireysel yatırımcı ve konut alıcılarının da büyük ilgi gösterdiği fuarda yüzde 90'daıı fazlası Türk veya Türk ortaklı olmak üzere 7 ülkeden 67 şirketin standı yer alıyor. Türkiye gayrimenkul oyuncuları, konut alıcıları ve gayrimenkul yatırımcılarının buluştuğu, daha önce farklı ülkelerde de gerçekleştirilen fuar, son yıllarda inşaat ve gayrimenkul alanında küresel devler ligine çıkan Türkiye'de ilk kez düzenleniyor. Fuar sayesinde Türkiye, sektörün en önemli eksikleri arasında gösterilen markalı gayrimenkul organizasyonuna da kavuşmuş oldu. 



Güneş


Haber Habertürk Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


İSTANBUL'un farklı bölgelerinde 2002 yılından bu yana kendi satın aldığı arsalar üzerinde lüks konut projeleri inşa eden Babacan Holding'in Esenyurt E-5 üzerinde bulunan projesi Babacan Premium'un yüzde 38'i iki haftada satıldı. 


Babacan Premium projesinde; 7 blok 1216 konut, kapalı AVM ve cadde dükkanlan dahil toplam 102 ticari ünite yer alıyor. Eylül ayında inşasına başlanan projenin 1. etabının 2018 yılı Haziran ayında, 2. etabının ise 30 Aralık 2018'te teslim edilmesi planlanıyor. 1+l'lerin 233 bin lira, 2+1 lerin 344 bin lira, 3+1 'lerin ise 398 bin liradan başlayan fiyatlar15 indirim la satıldığı projede, yüzde 1 KDV avantajı bulunuyor. Babacan Premium'da lansman dönemine özel yüzde 15 peşinat ve yüzde 15 indirimle ev sahibi olma fırsatı sunan kampanya 30 Mart tarihine kadar devam edecek. Kredi imkanları için anlaşmalı bankalar İş Bankası, Vakıfbank, Akbank, Denizbank, Fibabanka ve Şekerbank'tan destek alınabiliyor. Banka kredisi kullanılması durumunda yüzde 15 peşin, 6 ve 12. aylarda yüzde 5 ara ödeme, geri kalanı için 120 aya kadar banka kredisi imkanı sunuluyor. Firma bünyesinde ise 48 aya kadar vadelendirme olanağı veriliyor. 


Habertürk


Geri Dön