30 / 04 / 2024

Cityscape, Türkiye için cesaret verici bir başlangıç!

Cityscape, Türkiye için cesaret verici bir başlangıç!

Dünyanın en köklü gayrimenkul fuarlarından olan Cityscape, Türkiye gayrimenkul sektörünü, İstanbul'da küresel yatırımcılarla buluşturuyor. Türkiye’de ilk kez düzenlenen Cityscape Turkey’de 67 şirketin standı bulunuyor.



Dünyanın en köklü gayrimenkul fuarlarından olan Cityscape, Türkiye gayrimenkul sektörünü, İstanbul'da küresel yatırımcılarla buluşturuyor. Türkiye’de ilk kez düzenlenen Cityscape Turkey’de 67 şirketin standı bulunuyor. Cityscape Turkey'i destekleyen kurumlar arasında yer alan “Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu” GYODER’in Başkanı Aziz TORUN, Türkiye'de yapılan fuar ve organizasyonların artık global iş dünyasının takvimlerine işlenmesini arzuladıklarını ifade etti.

 

GYODER Başkanı Aziz TORUN, Türkiye'de gayrimenkul anlamında uluslararası çapta ilk fuar organizasyonunun yapıldığını, bunun uzun vadede düzenli olarak devam etmesinin ve artık global iş çevresinin Türkiye'deki fuar zamanlarını kendi takvimlerine işlemesinin sağlanmasının ülke olarak hedefimiz olması gerektiğini ifade ederek "Bu fuarı kriter almamak lazım, bu pozitif bir başlangıçtır Türkiye'nin bu evsahipliğine ihtiyacı var. Gelecekte çok daha geniş katılımlı ve büyük organizasyonlar için cesaret verici bir başlangıçtır. " dedi. 

 

İstanbul Kongre Merkezi’nde 24-26 Mart tarihleri arasında 3 gün boyunca ziyaret edilebilecek olan Cityscape Turkey’de 7 ülkeden gelen 67 şirket, konut  almak isteyenleri ve yatırımcıları ağırlıyor. Daha önce Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Güney Kore, Katar ve Kuveyt’de de düzenlen fuar, Türkiye’de ilk kez gerçekleştiriliyor. “Türkiye’nin Garimenkul Platformu” GYODER’in de destekleyen kurumlar arasında bulunduğu Cityscape Turkey’de, konut almak isteyenlere fuara özel koşullar sunuluyor.


TORUN, 3 günlük fuar boyunca katılımcı yabancıların ziyaretlerinde artış beklediklerini ve GYODER' in de 10 Mayıs 2016'da Raffles Otel'de "MetreKare" konseptiyle gerçekleştirilecek 15. Gayrimenkul Zirvesi'nde sektöre ilişkin güncel verileri açıklayacaklarını ve gayrimenkul gündemini belirleyeceklerini söyledi. 


Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın koridorun üst bandı olan gecelik borç verme faizini 13 ay aradan sonra 25 baz puan indirerek % 10,75`ten % 10.50`ye çekmesi konusuyla ilgili olarak da Aziz TORUN, "TCMB'nin bu açıklaması rakamsal olarak olmasa da psikolojik olarak önemli. Özellikle konut alıcıları için yıllık %12-13 olan faiz oranı yıllık bazda %10'a düşmesi sektör için önemli bir gelişme olacaktır ve konut kredisi yaygınlaşacaktır." dedi. 



Geri Dön