02 / 05 / 2024

Çivril'de alt yapı çalışmaları devam ediyor!

Çivril'de alt yapı çalışmaları devam ediyor!

DESKİ Genel Müdürlüğü tarafından Çivril ilçesinde alt yapı atağı başlattı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, son 10 yıldır Denizli merkezde hizmet destanları yazdıklarını vurguladı.




Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanal İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Çivril ilçesinde alt yapı atağı başlattı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, son 10 yıldır Denizli merkezde hizmet destanları yazdıklarını vurgulayarak, büyükşehir ile birlikte bu hizmet destanlarının artık kentin en ücra köşesine kadar ulaşacağını söyledi.


30 Mart yerel seçimlerin ardından Denizli genelindeki tüm alt yapı hizmetlerini devralan Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğü, Çivril ilçesinde yağmur ve içmesuyu hattı çalışması başlattı. DESKİ Genel Müdürlüğü Planlama Yatırım ve İnşaat Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan proje kapsamında, Çivril merkezde yağışlardan dolayı oluşan su baskınları ve caddelerdeki su birikintilerinin önüne geçilmesi planlandı. Ayrıca söz konusu çalışma, Çivril merkeze bağılı mahallelerin yağmursularını toplayacak şekilde projelendirildi. Çivril yağmursuyu hattı yapım işinin 3500 metre uzunluğunda olduğu kaydedilirken, hattın merkezden başlayarak,Kızılcasöğüt'ü kapsayıp Somak yolu üzerindeki DSİ kanalına deşarj olacak şekilde planlandığı ifade edildi. Bunun yanında Çivril merkez içmesuyu deposunu besleyen derinkuyu ve terfi hattının yetersiz olmasından dolayı da çalışma başlatıldığı kaydedildi. Bu kapsamda ise Karakaya mevkisinde bulunan derin kuyudan Çivril içme suyu deposuna terfi hattı ile elektrik iletim hattının projelendirilerek yapım işine başlandığı belirtildi. Çivril'de yapılan bu çalışmaların toplamında ise, 3500 metre 400'lük içmesuyu terfi hattı, 900 metre elektrik iletim hattı ile 1 derin kuyu binası yapılacağı ifade edildi.


"Hizmet destanları yazdık"


Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, son 10 yıldır Denizli merkezde hizmet destanları yazdıklarını vurgulayarak, büyükşehir ile birlikte bu hizmet destanlarının artık kentin en ücra köşesine kadar ulaşacağını söyledi. Büyükşehirin tüm hizmetlerinin Denizli'nin 19 ilçe ve bağlı mahallesine de ulaşacağını kaydeden Başkan Zolan, şöyle konuştu: "Vatandaşlarımızın rahat ve mutluluğu için bundan önce olduğu gibi bundan sonra da aynı hassasiyet ve azimle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Yağmurda su baskınlarının adresi olan bölgelerimiz artık bu kötü talihini geride bırakacak. Ayrıca içmesuyu konusundaki sıkıntılarda son bulacağına inanıyorum. İlçemizdeki yağmursuyu ve içme suyu hattı yatırımlarımız hayırlı ve uğurlu olsun." 

Denizli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön