09 / 05 / 2024

CNR Emlak Fuarı sektöre 2 milyar dolar katkı sağlayacak!

CNR Emlak Fuarı sektöre 2 milyar dolar katkı sağlayacak!

CNR Emlak 2015-Konut, İş Yeri Satınalma, Kiralama ve Finansman Fuarı'na çevre ülkelerden ve Körfez bölgesinden büyük gruplar ve gayrimenkul fonlarının büyük ilgi göstermesi bekleniyor.



Kısa sürede Orta Doğu'nun konut, iş yeri satın alma, kiralama ve finansman merkezi haline gelen CNR Emlak 2015-Konut, İş Yeri Satınalma, Kiralama ve Finansman Fuarı'na çevre ülkelerden ve Körfez bölgesinden büyük gruplar ve gayrimenkul fonlarının büyük ilgi göstermesi bekleniyor. İlk gün Afganistan'dan 80 kişilik alım heyetini ağırlayan fuarı, 5 bin yabancı yatırımcının ziyaret etmesi bekleniyor. 8 Kasım'a kadar devam edecek fuarın sektöre 2 milyar dolar katkı sağlaması öngörülüyor. Emlak sektörünün önde gelen firmalarının çeşitli projelerinin yer aldığı 'CNR Emlak 2015-Konut, İş Yeri Satınalma, Kiralama ve Finansman Fuarı' dün kapılarını açtı. CNR Expo'da açılan ve 5 gün sürecek fuarda, Türkiye ve yakın coğrafyanın konut, iş yeri, alışveriş merkezi yatırımcüarı ile katılımcı firmaları bir araya geldi. Tüketiciler ve yatırımcıların yoğun ilgi göstermesi beklenen fuarda 200'ün üzerinde firmanın 800 farklı projesi sergileniyor. 


Hedef, 2 milyar dolarlık katkı 

Fuarda, özellikle Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün, Azerbaycan, İran, Irak, Rusya, Yunanistan ve Umman başta olmak üzere pek çok Orta Doğu, Körfez ve Balkan ülkelerinden yatırımcı ve alıcılar, sektörün önde gelen projeleri ile buluşacak. Bu kapsamda fuarı ziyaret etmek üzere Afganistan'dan 80 kişilik alım heyeti geldi. Orta Doğu ülkelerinden büyük gruplar ve gayrimenkul fonlarının yatırım için geleceği fuarı, 5 bin yabancı yatırımcının ziyaret etmesi bekleniyor. Kısa sürede Orta Doğu'nun konut, iş yeri satın alma, kiralama ve finansman merkezi haline dönüşen fuarın, sektöre 2 milyar dolar katkı sağlaması öngörülüyor. 

Fuara katılan firmalardan AB Grup Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak, etkinlikte İstanbul'da hayata geçirdikleri 147 dairelik AB Yaşam Evleri'ni, 28 dairelik Nişantaşı Bayrak Konakları'nı ve 90 dairelik Eyüp Eserpark Evleri'ni tanıtacaklarını söyledi. Seçimin yansımalarını değerlendiren Bayrak, 7 Haziran seçimleri sonrasmda hükümetin kurul amam asma bağlı olarak döviz kurunda yaşanan artışın inşaat sektörünü çıkmaza soktuğunu kaydetti. Bayrak, "Atatürk Havalimanı'na yürüme mesafesinde 74 dönüm üzerinde başlayacağımız 4 bloklu 1400-1700 konutluk Bayrak Towers projemizden Sudi Arabistanlı bir yatırımcıya 54 milyon euroya bir bloğun satışı için anlaşmıştık. Ancak istikrasızlık nedeniyle yatırımcı daha sonra 23 milyon euroya bloğun yarısını aldı. 1 Kasım seçimleriyle siyasal istikrarın sağlanması umudumuzu artırdı. Bundan sonraki 4 yıl boyunca tek parti olacağı için iyi bir sonuç alacağımızı düşünüyoruz. Konut kredi faiz oranlarının düşmesi ve buna bağlı gayrimenkulün alternatifsiz yatırım aracı olarak öne çıkması ile başta Araplar olmak üzere yabancı yatırımcı talebinin artmasını bekliyoruz" dedi. 



Dünya


Geri Dön