29 / 04 / 2024

Coca Cola, Rusyaya yeni fabrika açmaya hazırlanıyor!

Coca Cola, Rusyaya yeni fabrika açmaya hazırlanıyor!

Coca Cola CEOsu Muhtar Kent, büyük ve hızlı büyüyen gelişmekte olan piyasalardaki yatırımlarını artıracaklarını belirterek, Rusyanın güneyine yeni fabrika açmaya hazırlandıklarını söyledi



Kent, Rusyada Reuters Insider televizyonuna verdiği röportajda, Rusyaya 5 yıl içinde 3 milyar dolarlık yatırım yapacaklarını açıkladı.

Coca-Cola bünyesinde Sprite, Fanta ve Powerade markaları da bulunuyor. Şirket 1990lardan bugüne Rusyaya yaklaşık 3 milyar dolar yatırım yaptı.
Söylemek istediğim şey, bizim bu pazarda etkin bir büyüme sağlayabilmemiz için kesinlikle Rusyaya yatırım yapma ihtiyacımızın olduğu diyen Kent şunları söyledi: Rusyada kişi başına tüketim, büyüyen ekonomilerin altında. Kuzey Amerika ve diğer benzer pazarlarla kıyaslandığında Rusyada büyük bir potansiyel olduğunu görüyoruz.

Dünya nüfusunun yüzde 3ünün ABDde yaşadığını ifade eden Kent, Yüzde 97si ABD dışında yaşıyor. Gelişmekte olan pazarlarda ciddi bir tüketim gücü ve nüfusu var. Bundan dolayı biz insanlar neredeyse oralara yatırım yapacağız. Gelimekte olan pazarlar yatırım fokusumuzda dedi. İkinci çeyrek sonuçlarına göre Rusya, yüzde 17 ile Coca Colanın ikinci sırada büyüdüğü pazar. İlk sırada yüzde 24 ise Çin yer alıyor.
Milliyet


Geri Dön