27 / 04 / 2024

Çocuğu 29 yaşını geçmeyen anne ve babalara adeta piyango çıktı. Devlet yüklü miktarda para ödeyecek

Çocuğu 29 yaşını geçmeyen anne ve babalara adeta piyango çıktı. Devlet yüklü miktarda para ödeyecek

Çocuğunun yaşı 29'u geçmeyen anne ve babalara büyük bir müjde geldi. Anne ve babalar devlet tarafından verilecek desteği duyunca büyük bir mutluluk yaşayacak.



Her anne baba, kendi çocuğunun kendi ayakları üzerinde durmasını ister. İşte devlet bunu gerçekleştirebilmek adına canla başla çalışıyor. Konuyla ilgili önemli gelişmeler yaşandı. 

Ülkemizde sürekli genç girişimciler, kadın girişimciler için teşvik paketleri hazırlanıyor. Ancak bunlardan büyük bir kesimin haberi dahi olmuyor. Yeni duyurulan bir paket ile birlikte milyonlarca genç ödeme yapmayacak. Gençler iş kurarak elde edecekleri girişimden yıllık kazancı ikinci vergi dilimine kadar 3 yıl vergi ödemesi yapmayacak. Aynı zamanda sigortasız olan gençler için harika bir fırsat olan girişim sayesinde gençler ilk yıl sigorta primi ödemeyecek, sigorta primi devlet tarafından karşılanacak. Anne ve babaların olmazsa olmaz taleplerinden olan sigorta priminin yanında 50 bin TL’den daha fazla destek verilecek. Çocuğunuz 29 yaşını doldurmamışsa çok güzel şeyler olacak.

Genç ve kadın girişimcilere özel devlet destekleri devam etmekte. Gençler kurdukları işte 1 yıl boyunca sigorta primi ödemeyecek, tabiri caizse sigorta ücretsiz olacak. Sigorta primleri devlet tarafından karşılanacak ve 50 bin TL üzeri nakit destek sağlanacak.

VERGİ MUAFİYETİ ARTIRILDI 

Gençlerin daha önce 75 bin TL olan vergi muafiyet sınırı bu yıl 150 bin TL olacak. 150 bin TL altında kalan gelire vergi alınmayacak aynı zamanda sigorta primi de ödenmeyecek.

Devlet destekli kampanya sayesinde gençler ilk yıl vergi yükümlüğünü düşünmeyecek.

En önemli şart ise 29 yaşını doldurmamış olmak. Bir diğer önemli şart ise aile şirketi olmaması, şahıs ya da diğer şirket türlerinden olması.

Eğer çocuğunuz 29 yaşını doldurmadıysa vergi muafiyeti, prim desteği ve nakit destekten yararlanabilecek.
 


Geri Dön