Ekonomi

Çocuğu okula giden ailelere müjde! Bakanlık açıkladı, her ay 6 bin 545 TL verilecek...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocuğu okula giden aileler için önemli bir destek paketi açıkladı. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş tarafından duyurulan müjdeye göre, maddi durumu yetersiz ailelere her ay 6.545 TL ödeme olacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocuğu okula giden aileler için önemli bir destek paketini duyurdu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından duyurulan müjdeye göre, maddi durumu yetersiz ailelere her ay 6.545 TL ödeme yapılacağı kaydedildi. 

Çocuğunu okula gönderen milyonlarca anne ve babayı ilgilendiren önemli gelişmeyi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş duyurdu. Ailelere her ay 6 bin 545 lira para desteği verileceği belirtildi. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocuğu okula giden aileler için önemli bir destek paketi açıkladı. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş tarafından duyurulan müjdeye göre, maddi durumu yetersiz ailelere her ay 6.545 TL ödeme olacağı ifade edildi. 

gercekgundem.com'da yer alan habere göre; Okulların açılmasına sayılı günler kala, eğitim masrafları altında zorlanan veliler için büyük bir rahatlama sağlayacak olan destek paketi, 12 ay boyunca devam edecek. Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımı doğrultusunda yapılacak bu ödemeler, ailelerin ekonomik yükünü hafifletmeyi amaçlıyor.

SED yardımı çerçevesinde ödenecek tutarlar, ailelerin ihtiyaç durumuna göre 5 bin TL ile 7 bin TL arasında değişiklik gösterecek. Bu yardımdan yararlanmak isteyen aileler, ikamet ettikleri yere en yakın Sosyal Hizmet Merkezi'ne başvuruda bulunabilir. Ayrıca, e-Devlet üzerinden de başvurular kabul edileceği belirtildi.

Bu destekten yalnızca ekonomik yoksunluk içinde olup, çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayamayan aileler faydalanabilecek. Başvurular sonrasında ailelerin durumu titizlikle incelenecek ve yardımlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

SED YARDIMI NEDİR?

Çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ve yaşamlarını en düşük seviyede dahi sürdürmekte güçlük çeken ailelerin, kendi kendine yeterli hale gelinceye kadar çocuklarının bakımı ve desteklenmesi amacıyla geçici bir süre verilen ekonomik destekler ile ve psiko- sosyal destek sistemi olarak belirtiliyor.

Eylül 2024 aile destek ödemelerini bekleyenler dikkat! 850, 950 ve 1.250 TL hesaplara hangi tarihte yatırılacak? 

Aile Bakanlığı'ndan evde bakım yardımı alanlara müjde!

Dar gelirli aileler dikkat! Aile Bakanlığı'ndan 1250 TL almayı unutmayın

Aile Bakanlığı'ndan çocuğu okula giden ailelere 6.545 TL