Ekonomi

Aile Bakanlığı'ndan çocuğu okula giden ailelere 6.545 TL

Aile Bakanlığı tarafından okulların açılmasına kısa bir süre kala, çocukları okula giden ailelere yönelik dikkat çeken bir destek ödemesi açıklandı.

Okulların açılmasına kısa bir süre kala Aile Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar da aileler tarafından merakla takip edilmeye devam ediyor. ,

Bakanlık tarafından son olarak okula giden çocuklar hakkında dikkat çeken bir destek ödemesinin detayları açıklandı. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada SED yardımı doğrultusunda da ailelere, çocuklarının zorunlu giderlerini karşılamaları için aylık destek ödemesi yapıldığını söyledi.

İlkokulda okuyan öğrenciler için 5 bin lira civarında ödeme yapılırken üniversite okuyan çocuklarda destek miktarı 7 bin liraya kaylaşıyor.

Başvuru yapacakların müracaatları değerlendirmeye alınacak. Değerlendirme ile ilgili detaylar şu şekilde:

"Başvuru sonrası aile hakkında araştırma ve inceleme yapılır. Ailenin ekonomik ve sosyal şartları değerlendirilirken bölgesel şartlar, ailenin yaşadığı çevre, sosyal destek sistemleri, ailenin gelirleri, çocukların aile içindeki yeri, okula devam durumları, çocukların korunma ihtiyacı içinde olup olmadıkları, ailenin sorunlar ile bahşetme kabiliyeti, aile içinde bireylerin iletişimleri, yaşanılan yerin fiziki koşulları gibi hususlar göz önünde bulundurulmaktadır. SED kapsamında olmadığı değerlendirilen kişilere smail veya yazılı ortamda bilgi verilmektedir.

Başvuru sonrası yapılan inceleme sonucu uygun görülmeyen ailelere, yönetmelik kapsamı dışında olan yetişkinlere ve çocuğu olmayan ailelere, SED desteği verilememekte bu aileler ayni ve nakdi yardıma ihtiyaç duyuyor iseler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yönlendirilmektedir" denildi.

BAŞVURU ŞARTLARI BUNLAR

-Haklarında bakım tedbiri kararı verilerek sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan ve desteklendikleri takdirde ailesi veya yakınları yanına verilebilecek çocuklar.

-Ekonomik yoksunluk nedeniyle, desteklenmedikleri takdirde korunmaya muhtaç duruma düşecek olanlardan haklarında bakım tedbiri kararı alınmaksızın sosyal ve ekonomik destek hizmetinden yararlandırılarak ailesi veya yakınları tarafından bakılabilecek çocuklar.

-Bakım tedbir kararlı iken yaş sınırlarını tamamlamaları nedeniyle, sosyal hizmet kuruluşlarından veya koruyucu aile yanından ayrılanlardan iş ve meslek edinme kursuna veya eğitimlerine devam eden veya bir iş ve meslek sahibi olamayıp desteklenmedikleri takdirde muhtaç duruma düşecek olan gençler.

-Olağanüstü bir felaket, tabii afet, hastalık veya kaza geçirerek belirli bir süre kendisinin ve geçindirmekle yükümlü bulunduğu aile fertlerinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olanların çocukları ile hayati tehlike arz eden ve ameliyat gerektiren durumlarla karşılaşan veya vefat eden kişilerin çocukları.

Başvurular bulunduğunuz bölgede yer alan il/ilçe SYDV tarafından alınmaktadır.