14 / 05 / 2024

Çocuk yardım parası nasıl alınır? Çocuk yardım parası ne kadar? Çocuk destek bileşeni e-devlet başvuru...

Çocuk yardım parası nasıl alınır? Çocuk yardım parası ne kadar? Çocuk destek bileşeni e-devlet başvuru...

Çocuk Destek Bileşeni yardım paraları, Türkiye Aile Destek Programı kapsamına alınan maddi durumu yetersiz hanelere ödeniyor. Peki, Çocuk yardım parası nasıl alınır? Çocuk yardım parası ne kadar? İşte 2022 Çocuk Destek Bileşenine ilişkin tüm detaylar...



Çocuk yardım parası nasıl alınır? Çocuk yardım parası ne kadar? Çocuk destek bileşeni e-devlet başvuru...

ÇOCUK YARDIM PARASI NASIL ALINIR?

Destek programından faydalanmak isteyen vatandaşlar, "Aile Destek Programı" başvurularını e-Devlet üzerinden yapabilirler. E-devlet'ten yapıldığı gibi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına(SYDV) ya da bakanlığın herhangi bir kurumuna giderek başvuruda bulunabilirler.

ÇOCUK DESTEĞİ ÖDEMESİNE HANGİ VATANDAŞLAR BAŞVURABİLİR?

İhtiyaç sahibi olduğuna kanaat getirilen herkes destekten faydalanabilecek. Mevcutta sosyal destek yardımı alanlar da ek olarak bu desteği alabilecek.

AİLE DESTEĞİ PROGRAMI ÖDEMESİ HANGİ TARİHLERDE YAPILIYOR?

Aile Destek Programı'nda 12 ay boyunca düzenli olarak ödeme yapılacak.

ÇOCUK DESTEK PARASI NE KADAR, HESAPLARA YATTI MI?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Aile Destek Programı kapsamında dahil ettikleri çocuk desteği ödemelerinin kasım ayı itibarıyla hak sahiplerinin hesaplarına yatıracaklarını duyurdu.

Bakan Yanık, yaptığı yazılı açıklamasında, her an ihtiyaç sahibi vatandaşların yanlarında olduklarını ifade etti.

Aile odaklı sosyal yardım ve sosyal hizmet anlayışıyla politika üretmeyi devam ettiklerini vurgulayan Yanık, bu doğrultuda Türkiye Aile Destek Programının mevcut bütçesini 25 milyar liradan 40 milyar liraya çıkardıklarını hatırlattı.

Destek programının kapsamını genişlettiklerini, yardım programı süresince sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde yaşayan çocuklar için de ilave destek sağlayacaklarını belirten Yanık, "Türkiye Aile Destek Programı kapsamında hayata geçirilen çocuk desteği ile hanelerde bulunan çocuk sayısına göre hanelere aylık 350 lira ile 650 lira aralığında destek vereceğiz. Bir, iki çocuklu hanelere 350 TL, üç çocuklu hanelere 450 TL, dört çocuklu hanelere 550 TL, beş ve üzeri sayıda çocuk bulunan hanelere 650 TL ödeme yapacağız" dedi.

Bakan Yanık, sosyal yardım faydalanıcısı vatandaşlara verilecek çocuk başına destekle hem çocuklu hanelerin hem de çocuklar üzerinden oluşacak giderlerin desteklenmesini amaçladıklarını kaydetti. Türkiye Aile Destek Programı kapsamında hayata geçirilen çocuk desteği ödemelerini de kasım ayı itibarıyla hak sahiplerinin hesaplarına yatıracaklarını duyurdu.

Asgari ücret 1 Ocak 2023 zammında çok büyük deprem! Bu rakamları görenlerin resmen nutku tutuldu! Hemen göz atın!

Benzin, motorin ve LPG'de dev indirim sinyali! Fiyatlar ne zaman düşecek? Opet, PO, Shell 22 Kasım 2022 fiyat listesi


Geri Dön