08 / 05 / 2024

Çocuklu ailelere müjde! Aile Bakanlığının yeni destek ödemesi resmen belli oldu! Başvuran hemen parasını alacak!

Çocuklu ailelere müjde! Aile Bakanlığının yeni destek ödemesi resmen belli oldu! Başvuran hemen parasını alacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çocuklu ailelere yönelik yeni destek ödemesini duyurdu. Çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan ailelere ilaç gibi gelecek destek Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından geldi.



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ‘Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) Hizmeti’ adını verdiği yeni bir destek programıyla ihtiyaç sahibi ailelerin imdadına koştu. SED Hizmeti, çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çeken ve yaşamlarını en düşük seviyede dahi sürdürmekte zorlanan ailelerin, kendi kendine yetinceye kadar çocuklarının bakımı ve desteklenmesi için geçici bir süre verilen ekonomik destekler ile ve psiko- sosyal destek sistemi olarak biliniyor.

Çocuklu ailelere müjde! Aile Bakanlığının yeni destek ödemesi resmen belli oldu! Başvuran hemen parasını alacak!

SED HİZMETİ NE ŞEKİLDE YAPILIYOR?

Söz konusu bu destek, süreli ve geçici olmak üzere nakdi olarak yapılıyor. Geçici ekonomik destek senede bir ve en fazla iki kez yapılıyor. Süreli ekonomik destek ise onayda belirtilen süre süresince her ay yapılıyor.

KİMLER DESTEKTEN YARARLANABİLİR?

Haklarında bakım tedbiri kararı verilerek sosyal hizmet kuruluşlarında bakımı gerçekleştirilen ve desteklendikleri takdirde ailesi ya da yakınları yanına verilebilecek çocuklar.

-Ekonomik sorunlar sebebiyle, desteklenmedikleri takdirde korunmaya muhtaç duruma düşecek olanlardan haklarında bakım tedbiri kararı alınmadan sosyal ve ekonomik destek hizmetinden faydalandırılarak ailesi ya da yakınlarınca bakılabilecek çocuklar.

-Bakım tedbir kararlıyken yaş sınırlarını tamamlamaları sebebiyle, sosyal hizmet kuruluşlarından ya da koruyucu aile yanından ayrılanlardan iş ve meslek edinme kursuna ya da timlerine devam eden ya da bir iş ve meslek sahibi olamayıp desteklenmedikleri takdirde muhtaç durumda olacak gençler.

-Olağanüstü bir felakel; sel veya deprem gibi doğal afet, hastalık veya kaza geçirerek belirli bir süre kendisinin ve geçindirmekle yükümlü bulunduğu aile bireylerinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak halde olanlar ile hayati tehlike arz eden ve ameliyat gerektiren durumlarla karşılaşan veya hayatını kaybeden kişilerin çocukları.

İşte detaylar...
 


Geri Dön