28 / 04 / 2024

Çocuklu ailelere müjde! Başvuruyu eksiksiz yapanların hesabına her ay para yatacak!

Çocuklu ailelere müjde! Başvuruyu eksiksiz yapanların hesabına her ay para yatacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ihtiyaç sahibi yurttaşlara ilişkin destekleri devam ediyor. Bu kapsamda, bakanlığın sağladığı pek çok yardım programı bulunuyor. Söz konusu desteklere 'Çocuk Destek Bileşeni' adı altında yeni bir program daha dahil edildi.



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal yardımlardan faydalanan ailelerdeki çocuklara ilişkin ek destek vereceklerinin altını çizerek, "Çocuk Destek Bileşeni" çerçevesinde evlerde yer alan çocuk sayısına göre hanelere aylık 350 TL ile 650 TL aralığında destek vereceklerini ifade etti.

Bakan Yanık, "Bu doğrultuda, 1-2 çocuklu hanelere 350 TL, 3 çocuklu hanelere 450 TL, 4 çocuklu hanelere 550 TL, 5 ve daha fazla çocuklu hanelere 650 TL ek destek gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

Çocuklu ailelere müjde! Başvuruyu eksiksiz yapanların hesabına her ay para yatacak!

BAŞVURU NEREYE, NASIL YAPILIR?

Başvurular e-Devlet Kapısı sisteminden ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) yapılacak. Aile Destek Programı'nda 12 ay boyunca düzenli bir şekilde ödeme gerçekleştirilecek.

ÇOCUK DESTEĞİ ŞARTLARI NEDİR?

Türkiye Aile Destek Programı'ndan faydalanma koşulu şu şekilde:

Hanede kişi başına düşen aylık gelirin, net asgari ücretin üçte biri yani; 2.833,45 TL'nin altında olduğunun belgelenmesi.

İhtiyaç sahibi olduğuna kanaat getirilen her yurttaş söz konusu destekten yararlanma hakkına sahip olacak. Bunun yanı sıra, mevcutta sosyal destek yardımı alanlar da ek olarak bu desteği alabilecek.

İşte detaylar...


Geri Dön