13 / 05 / 2024

Bu başvuruyu eksiksiz yapanların hesabına 3.708 TL yatacak! Hemen başvurun!

Bu başvuruyu eksiksiz yapanların hesabına 3.708 TL yatacak! Hemen başvurun!

Aileler, kimi zaman çocuklarının temel gereksinimlerini karşılamakta zorluk yaşayabiliyor. Bu gibi durumlarla karşılaşan yurttaşlar için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının yardımları bulunurken, bu yardımlardan biri de Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) olarak öne çıkıyor.



Geçimlerini sağlamakta zorlanan ihtiyaç sahiplerinin yardımına SED hizmeti yetişiyor. Bu hizmet ile birlikte yurttaşların maddi olarak daha iyi konuma gelmeleri, kendilerinin ve çocuklarının bakımlarını sağlayabilmeleri amaçlanıyor. Peki, bu yardımdan faydalanmak için neler yapmak gerekiyor?

SED ÖDEMESİ KİMLERE VERİLİR?

Sosyal ve Ekonomik Destek hizmetinden faydalanabilecek yurttaşlar:

- Ekonomik sorunlar yüzünden desteklenmedikleri zaman korunmaya muhtaç hâle gelecek olan yurttaşlardan haklarında bakım tedbiri kararı alınmaksızın SED yardımından faydalandırılarak ailesi ya da yakınlarınca bakımı sağlanacak çocuklar.

Bu başvuruyu eksiksiz yapanların hesabına 3.708 TL yatacak! Hemen başvurun!

- Adına tedbir kararı uygulanan ve sosyal hizmetlerde bakılan ama ailesi SED yardımıyla desteklendiği zaman ailesi veya yakınlarının yanında bakımı sağlanacak çocuklar.

- Deprem ve sel gibi doğal afetler, hastalık, kaza gibi sorunlar yüzünden mağdur olan, kendisine ve ailesine bakmaktan yoksun duruma gelen, ölümcül rahatsızlıkları yüzünden operasyon geçirmesi gereken veya vefat eden ailelerin çocukları.

- Daha önceden adına tedbir kararı verilmişken yaş sınırlarını tamamlamaları nedeniyle sosyal hizmetlerden veya koruyucu aileden ayrılarak meslek kursuna giden ya da eğitim alan yurttaşlarla bir iş ve meslek sahibi olamayıp desteklenmediği zaman muhtaç duruma gelecek olan kişiler.

İşte detaylar...


Geri Dön