Kent Haberleri

Çocuklu ailelere para desteği! Aileler e-Devlet'ten başvuruyor paralar çocuklara bağlanıyor! 600 TL'lik harçlık...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen çocuk destek ödemeleri Kasım ayı itibarıyla merak konusu oldu. 2022 senesi için çocuk yardım parası başvuru şartları, Bakanlık tarafından açıklanmıştı. Peki, çocuk desteği parası ne kadar, kaç TL? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, çocuk destek parasının Kasım 2022 tarihinde başlayacağı hakkında önemli açıklamalarda bulunmuştu

Aile Destek Programı kapsamında ihtiyaç sahiplerine verilen, çocuk parası Kasım ayı itibarıyla merak konusu olmaya devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, çocuk destek parasının Kasım 2022 tarihinde başlayacağı hakkında önemli açıklamalarda bulunmuştu. 4 milyon aileye, 15 milyar TL'lik maddi destek sağlamayı hedefleyen ve 350 lira ile 650 lira arasında değişen tutarlarda yapılan aile destek ödemeleri tüm hızıyla devam ediyor. Aile destek ödemeleri kapmasına alınan çocuk desteği ödemelerinin tarihine yönelik açıklama geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programı kapsamına aldıkları çocuk desteği ödemelerinin ne zaman hesaba yatırılacağını duyurdu.

 

Türkiye Aile Destek Programına 'Çocuk Destek Bileşeni' adıyla yeni bir destek programı dahil edildi. Sosyal yardımlardan yararlanan ailelerdeki çocuklar için ilave aylık 350 - 650 lira aralığında destek sağlanacak. Peki, çocuk desteği parası ne kadar, kaç TL? Çocuk desteği parası ne zaman yatacak? İşte, 2022 Çocuk Destek Bileşenine ilişkin tüm ayrıntılar... 

 

ÇOCUK DESTEK PARASI NE KADAR? ÇOCUK PARASI HESAPLARA YATTI MI?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Aile Destek Programı kapsamında aldıkları çocuk desteği ödemelerinin kasım ayı itibarıyla hak sahiplerinin hesaplarına yatıracaklarını açıkladı.

Bakan Yanık, yaptığı yazılı açıklamasında, her zaman ihtiyaç sahibi vatandaşların yanlarında olduklarını belirtti.

Aile odaklı sosyal yardım ve sosyal hizmet anlayışıyla politika üretmeyi sürdürdüklerini vurgulayan Yanık, bu doğrultuda Türkiye Aile Destek Programının mevcut bütçesini 25 milyar TL'den 40 milyar TL'ye çıkardıklarını hatırlattı.

Destek programının kapsamını genişlettiklerini, yardım programı süresince sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde yaşayan çocuklar için de ilave destek vereceklerini belirten Yanık, "Türkiye Aile Destek Programı kapsamında hayata geçirilen çocuk desteği ile hanelerde bulunan çocuk sayısına göre hanelere aylık 350 TL ile 650 TL aralığında destek vereceğiz." dedi

Bakan Yanık çocuk sayısına göre ise şu bilgileri verdi:

1-2 çocuklu hanelere 350 TL, 
3 çocuklu hanelere 450 TL, 
4 çocuklu hanelere 550 TL, 
5 ve üzeri sayıda çocuk bulunan hanelere 650 TL ödeme yapacak.

Türkiye Aile Destek Programı kapsamında hayata geçirilen çocuk desteği ödemelerini de kasım ayı itibarıyla hak sahiplerinin hesaplarına yatıracaklarını duyurdu.

ÇOCUK DESTEĞİ ÖDEMESİNE HANGİ VATANDAŞLAR BAŞVURABİLECEK?

İhtiyaç sahibi olduğuna kanaat getirilen herkes destekten yararlanabilecek. Mevcutta sosyal destek yardımı alanlar da ek olarak bu desteği alabiliyor.

AİLE DESTEĞİ PROGRAMI ÖDEMESİ HANGİ TARİHLERDE YAPILIYOR?

Aile Destek Programı'nda 12 ay boyunca düzenli olarak ödeme yapılacak.

ÇOCUK YARDIM PARASI NASIL ALINIR?

Destek programından faydalanmak isteyen kişiler, "Aile Destek Programı" başvurularını e-Devlet üzerinden yapabilirler. E-devlet'ten yapıldığı gibi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına(SYDV) veya bakanlığın herhangi bir kurumuna giderek başvuruda bulunabilir.

Halkbank'tan gençlere bayram ettirecek müjde! Başvuru şartlarını karşılayan herkes 400 bin TL kredi alacak!

Altın fiyatları eriyor? Elimizdeki altınları bozduralım mı? Pür dikkat bakın! 23 Kasım 2022 son dakika altın fiyatları

Çiftçiler dikkat! Mazot ve gübre desteği ödemeleri yapıldı mı? 2022 mazot ve gübre desteği hesaplara yattı mı?