23 / 12 / 2024

Çöpler yer altına iniyor, belediyelere destek geliyor!

Çöpler yer altına iniyor, belediyelere destek geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, çöp konteynerlerinin yer altına alınması için belediyelerce hazırlanan projenin yüzde 45'ini karşılayacak...






Bakanlık, sokaklarda görüntü kirliliği oluşturan ve hijyenik olmayan çöp yığınlarının oluşmasını önlemek için çöp konteynerlerinin yer altına alınmasına maddi destek sağlayacak.


Konuyla ilgili belediyelerden proje isteyen Bakanlık, onayladığı projelerin yüzde 45'ini karşılayacak.


"Günün her saati çöp rahatlıkla atılabilecek"


Çevre Yönetimi Genel Müdürü Mehmet Baş, konteynerlerin kaldırımda yer işgal ettiğini ve araçların çarpması sonucu kazalar meydana geldiğini belirtti.


Yeraltı konteynerleri sayesinde, çöp poşetlerinin etrafa dağılması ya da yayılması gibi kötü görüntülerle karşılaşılmayacağını dile getiren Mehmet Baş, "Çöplerin toplanması da daha kolay olacak. İnsanlar günün her saati çöplerini rahatlıkla atabilecekler" dedi.


Mehmet Baş, Çevreci Sokak Projesi kapsamında, çanak anten ve tabela kirliliğinin önüne geçilmesi için çalışmalar yürütüldüğünü anımsatarak, bunun ardından çöp konteynerleri kirliliğine el attıklarını vurguladı.


-Belediyeler çevre projelerinde kilit öneme sahip


Çevreci Sokak Projesi ile insanların gönül rahatlığıyla gezip, dinlenebilecekleri, alışverişlerini yapabilecekleri sokakların oluşturulmasını hedeflediklerini ifade eden Mehmet Baş, şunları kaydetti:


"Belediyeler bu projelerde kilit öneme sahip. Bakanlık olarak biz belediyeleri destekleyeceğiz. Onlar Çevreci Sokak Projesi çerçevesinde kendi sokaklarında yapacakları ya da yapmak istedikleri projeleri Bakanlığımıza sunacaklar. Projeleri inceleyeceğiz ve belediyelere maddi ve manevi her türlü desteği sağlayacağız. Böylece hem belediyeler gelişecek hem de halkımızın daha temiz ve güzel bir çevre de yaşamasını sağlayacağız."


-Yeraltı konteynerlerinin avantajları


Yeraltı çöp konteynerleri, hijyeniktir ve açıkta kalan çöp poşetlerinin kedi köpek gibi hayvanlarca parçalanarak, çöplerin etrafa saçılmalarını önler. Görüntü kirliliğini ortadan kaldırır, depolama kapasitelerinin fazla olmasından ötürü iş gücünden ve zamandan kazanç sağlar.




Geri Dön