27 / 04 / 2024

Coronaya karşı 100 AVM kapandı!

Coronaya karşı 100 AVM kapandı!

Corona virüs salgını nedeniyle mağazalardan sonra alışveriş merkezleri kepenk indirdi. Türkiye genelinde 436 AVM bulunuyor. AVM’lerin bir kısmı kapatma konusunda kararsız kalırken ilerleyen günlerde kapatma kararı alan AVM sayısının artacağı düşünülüyor.



İstanbul’da Citys Nişantaşı, Akbatı, Akasya, Akmerkez, Cevahir kepenklerini indirdiğini açıkladı. Rönesans Gayrimenkul Yatırım’a bağlı Optimum, Kozzy, Hiltown ve Piazza alışveriş merkezleri de yarından itibaren geçici olarak faaliyetlerini durduracak. Fiba Grubu da Konya, Adana, İstanbul ve Gaziantep’teki M1 AVM’lerini kapattığını açıkladı. Esas Gayrimenkul Adana, Zonguldak, Çanakkale, Balıkesir, Kocaeli, Bolu ve Kırklareli’deki 7 AVM’sini kapattı.

Milliyet'ten Hanife Baş'ın haberine göre; yapılan açıklamalarda, AVM’lerde 12:00-20:00 arasında temel ihtiyaçlar için sadece market ve eczanelerin açık olacağı ifade edildi.

ÜÇ HAFTA KAPALI

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hüseyin Altaş, AVM’lerin kapatılması tavsiyesinde bulundukları söyleyerek, “AVM’ler kendi kararıyla kapatıyor. Bugün Türkiye genelinde 100’dan fazla AVM kapattı. Bu sayının ilerleyen günlerde daha artması bekleniyor. AVM’lerin kapalı olma süresi 3 hafta olarak düşünülüyor. Halk sağlığını önemsiyoruz” diye konuştu.

KAPALI OLAN SÜREDE KİRA ALINMAYACAK

Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF), corona virüs salgınıyla mücadelede ekonomik istikrara destek vereceklerini bildirdi. TAMPF’nın yaptığı açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Federasyonumuz bünyesindeki alışveriş merkezlerimiz, perakendecilerimizin kapalı kaldığı dönem boyunca kapanan işletmelere kira faturası düzenlenmemesi ve kira alınmaması yoluyla destek olacaklarını belirtmişlerdir. Perakende işletmelerimiz ise önceliğin çalışanların iş kaybına uğramaması olduğunu ifade etmişlerdir."

AVM kiralarında yeni düzenleme!

Hangi AVM’ler kapandı 2020? İşte kapanan AVM’lerin listesi!


Geri Dön