03 / 05 / 2024

Çorum Alaca'da yeni arıtma tesisi faaliyete geçti!

Çorum Alaca'da yeni arıtma tesisi faaliyete geçti!

Çorum'un Alaca Belediyesi 'nin en önemli yatırımları arasında yer alan içme suyu arıtma tesisi tamamlanarak hizmete girdi. İlçenin içme suyu şebekesine bağlantısı gerçekleşti.



Alaca'nın 100 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan Koçhisar Barajı İçme Suyu Projesi kapsamında inşa edilen içme suyu antma tesisi tamamlanarak ilçe içme suyu şebekesine bağlantısı gerçekleştirildi. 


Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz, antma tesisi inşaatının tamamlanmasının ardından suyun test aşamasına geçildiğini daha sonrasında ise DSl'nin de onayıyla içme suyunun ilçe şebekesine bağlandığını söyledi. 



Alaca Belediyesi olarak vatandaşlann musluklarından arıtılmış su akıyor olmasından duydukları memnuniyeti ifade eden Başkan Eyvaz, 11 ilçemize arıtma tesisi yapacağız dediğimizde bizlere inanmayanlar bugün musluklardan arıtılmış suyun aktığını görüyor ve kullanıyor. Koçhisar Barajı ve devamında ıçmesuyu arıtma tesisinin yapımında emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Halkımızın tesisimizin tamamlanarak hizmete girmesindeki süreçte vermiş oldukları destek ve sabırdan ötürü ayrıca teşekkür ediyorum. Bugün 100 yıllık içm e suyu probleminin ortadan kalkmış olması bir yana, arıtılmış ve pH değeri yüksek temiz su kullanıyor olmamız hepimiz için önemlidir, ilçemize hayırlı olsun'' dedi. 




Zafer


Geri Dön