28 / 04 / 2024

Çorum Devane'de kentsel dönüşüm tamamlanıyor!

Çorum Devane'de kentsel dönüşüm tamamlanıyor!

Çorum'un Devane ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Proje kapsamında bölge cazibe merkezi haline geliyor. 



Çorum Devane'de dönüşüm çalışmaları hızla sürüyor. Kunduzhan Mahallesi ve Çöplü Mahallesi'nde dönüşüm ve yol çalışmaları bölgenin şekillenmesine katkı sağlıyor.

Devane'de dönüşüm 

Çorum Hakimiyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, iki etaptan oluşan  TOKİ  konutlarının tamamlandı. Belediye Başkanı Zeki Gül, dönüşüm çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Gül, “Devane Bölgesinde yapılan kentsel dönüşüm yavaş yavaş tamamlanıyor. Belediyemiz buralarda yapılan imar düzenlemesi ve uygulamasına göre yeni yollar inşa ediyoruz. Yeni yollarımızla birlikte şehir içi ulaşım daha da rahatlayacak. Kahramançavuş Caddesi ve Hıdırlık Caddesi arasında 30 metrelik yol yapıyoruz. Bunun dışında yine bölge için önemli ulaşım noktalarından olan Çiftlik Caddesi ve Hıdırlık Caddesini de birbirine bağladık. Çalışma yaptığımız yolları yakın zamanda tamamlayıp trafiğe açacağız." dedi.

Yeni yollar inşa ediliyor

Devane Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yeni yollar açılıyor. Başkan Gül, yeni yolların bölge trafiğini rahatlatacağını söyledi. Gül, “Yeni Belediye Hizmet Binasının arkasından başlayıp ilk etapta Osmancık Caddesi'ne bağlanacak 20 metre genişliğinde ve 1 km uzunluğundaki yolumuzda büyük mesafe kat ettik. İçmesuyu, Kanalizasyon, Yağmursuyu, elektrik gibi alt yapı çalışmalarımızı tamamladık. Ekiplerimiz şimdi bordür çalışmalarını sürdürüyor. Burada inşa ettiğimiz yolu, daha sonraki aşaması Karakeçili Yolu ile buluşturacağız. Böylece Gazi Caddesi'nin yükü hafifleyecek." şeklinde konuştu.


Geri Dön