16 / 05 / 2024

Çorum sebze-meyve hali ile traktörcüler sitesinin açılışı yapıldı!

Çorum sebze-meyve hali ile traktörcüler sitesinin açılışı yapıldı!

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Çorum Belediyesi'nde çevre yolu üzerinde inşa edilen sebze ve meyve halinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, dünyanın hızla değiştiğini ve geliştiğini belirtti...




Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, "Ülkemizin tarımdaki üretiminin yaklaşık yüzde 25'i, ne yazık ki ambalajlama, depolama ve nakliye gibi hususlarda israf oluyordu. Bu alanı düzenledik ve 30 milyar liralık bir ekonomiyi de bu şekilde kayıt altına almış olduk" dedi.


Metin, Çorum Belediyesi'nde çevre yolu üzerinde inşa edilen sebze ve meyve halinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, dünyanın hızla değiştiğini ve geliştiğini belirterek, Türkiye'de de 2002 yılından itibaren çok hızlı bir dönüşüm ve değişim yaşandığını ifade etti.


AK Parti'nin kurulduğunda, "Türkiye'de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" sloganıyla yola çıktıklarını dile getiren Metin, Türkiye'nin her tarafında, her metrekaresinde büyük bir değişim ve dönüşüm olduğunu söyledi.


Söz konusu değişim ve dönüşümle 76 milyon vatandaşın kucaklandığını vurgulayan Metin, "Bu değişim ve dönüşümün en önemli sektörlerinden bir tanesi de tarım sektörümüz olmuştur. Bugün itibarıyla 63 milyar liralık gayri safi milli hasılası ile Avrupa'da birinci, dünyada yedinci büyük üretici ülke konumuna geldik. Nasıl geldik? Üreticilerimizin, çiftçilerimizin katma değer üretmeleriyle bu noktalara geldik" ifadelerini kullandı.


Gümrük ve Ticaret Bakanlığı olarak "en kolay ticaret, en güvenli ticaret" sloganıyla çalışmalar yaptıklarını ifade eden Metin, şunları kaydetti:


"Türkiye'nin en kolay ticaretin, en güvenli ticaretin yapıldığı bir ülke olmasındaki uygulamalarımızı bir bir yerine getiriyoruz. Bir tanesi de tarım sektöründe oluşturulan, üretilen katma değeri daha yukarılara taşımak için, ülkemize ve hepimize yansımasının daha fazla olması için hepinizin bildiği Hal Yasası denilen Yaş Sebze Meyve Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkındaki Kanunumuz, 2012 itibarıyla yürürlüğe girdi. Ülkemizin tarımdaki üretiminin yaklaşık yüzde 25'i, ne yazık ki ambalajlama, depolama ve nakliye gibi hususlarda israf oluyordu. Bu alanı düzenledik ve 30 milyar liralık bir ekonomiyi de bu şekilde kayıt altına almış olduk." 


30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere de değinen Metin, "Türkiye'nin 2002'den bu yana hak ettiği hızla gidişinde, önümüzü kesmeye çalışan bu Gezicilere, bu paralelcilere inşallah 30 Mart'ta fırsat vermeyeceksiniz. 'Bu hizmetlerimizle yola devam' diyerek, devam edeceğiz. O nedenle 30 Mart'taki desteğiniz daha güçlü olmalı. Çünkü Çorum ve Türkiye'nin daha güçlü değişimi, dönüşümü için ivme yakalayacağız" diye konuştu.


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de 2009 yılında göreve geldiklerinde verdikleri sözleri yerine getirmeye devam ettiklerini belirterek, "Türkiye'nin birçok kentine örnek olacak bu tesisimiz de verdiğimiz sözlerden birisiydi" dedi.


Konuşmaların ardından, 50 dönümlük alan üzerine yaklaşık 10 milyon liralık bir yatırımla inşa edilen sebze ve meyve halinin açılışı gerçekleştirildi.


Törene Vali Sabri Başköy, AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan ve vatandaşlar katıldı.


Metin ve beraberindekiler daha sonra Çorum Belediyesi tarafından 57 bin metrekare alan üzerine 14 milyon liralık yatırımla inşa edilen traktörcüler sitesinin açılışını gerçekleştirdi.



AA


Geri Dön