28 / 04 / 2024

Çorum'da 14 mahalle için kentsel dönüşüm çağrısı!

Çorum'da 14 mahalle için kentsel dönüşüm çağrısı!

Cumhuriyet Halk Partisi Çorum Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz, Çorum Belediye Başkanı'na çağrı yaparak kent genelinde 14 mahallede kentsel dönüşüm çalışmalarının başlaması gerektiğini dile getirdi. 



Cumhuriyet Halk Partisi Çorum Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz, Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın'a çağrıda bulunarak, Çorum'un 14 mahallesinde acil kentsel dönüşüm için harekete geçilmesi gerektiğini dile getirdi.

Çorumhakimiyet'te yer alan habere göre; önceki günlerde Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın'ın Mahalle Buluşmaları kapsamında Karakeçili Mahallesi sakinleri ile buluştuğun ve burada Yüzevler'in kentsel dönüşüme gerek olduğunu söylediğini anımsatan Tokgöz, "Sadece Yüzevler değil, Çorum'un dört bir köşesinin kentsel dönüşüme ihtiyacı var" dedi. Aşgın'ın Belediye Başkanı adayı olduğu sırada Çorum'u tümden kucaklayacağını ve her mahalleye eşit hizmet vereceğinin sözünü verdiğini hatırlatan Ulaş Tokgöz, “Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’ın bu sözünde durmasını istiyoruz.” dedi.

Başta Çöplü, Gülabibey, Karakeçili, Kale olmak üzere Ulukavak ve Bahçelievler Mahallelerinde de acil kentsel dönüşüm yapılması gerektiğini belirten  Tokgöz, ayrıca Yüzevler sakinlerine verilen yüzde 20 emsal verme vaadinin diğer mahallelerde de uygulanması gerektiğini söyledi. 

Çorum da 14 mahalle için kentsel dönüşüm çağrısı!

Çorum'un deprem bölgesinde yer aldığı gerçeğinden hareketle bir an önce kentsel dönüşüme ihtiyacı olan yerlerin tespit edilmesi gerektiğini söyleyen Ulaş Tokgöz, “Ayrıca göze nahoş gelen çirkin ve eski yapıların da yenilenerek şehrin kabuk değiştirmesinin zamanı geldiği.” şeklinde konuştu. 

CHP'liler olarak Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın'ın çalışmalarını ilgiyle takip ettiklerini söyleyen  Tokgöz, Aşgın'ın her mahalleye eşit hizmet getireceğinden de endişelenmediklerini sözlerine ekledi. 

Çorum Mimar Sinan Mahallesi sakinleri kentsel dönüşüm istiyor!


Geri Dön