02 / 10 / 2024

COS için İstinyepark'ta mağaza alanı aranıyor!

COS için İstinyepark'ta mağaza alanı aranıyor!

Gazetelerde artık 'Türkiye'ye gelen yeni marka' haberlerinin kapladığı alan giderek küçülüyor. Yakında iki-üç, dört marka birden geliyorsa, onlar birleştirilip tek haber yapılacak, o kadar sıradan oldu




Eskiden sadece genç nüfustu gerekçe, buna global kriz de eklenince dünya markaları gözünü daha çok Türkiye'ye dikti.

2010 bile hareketliydi ama 2011, perakende sektörü için hem yerlilerin kendini yeniden tanımlaması hem de yabancıların ilgisi açısından hareketli olacak besbelli. İsveçli H&M'nin izdiham yaratan Türkiye macerasının ardından şimdi de aynı grubun bir üst markası COS için İstinye Park'ta
mağaza alanı aranıyor. İstinye Park Genel Müdürü Hakan Kurt, 600-700 metrekarelik bir alan yaratmaya çalıştıklarını söylüyor. Doğduğu ülke İsveç'te bile mağaza açmayan COS, Türkiye'den Avrupa'ya giden kadınların iştahından etkilenmiş.

Aralık ayını pek çok yenilikle kapatacak İstinye Park'ta 10 Aralık'ta da Prada kendi mağazasını açacak. Prada'nın kırmızı halılı VIP açılışı ise 14 Aralık akşamı yapılacak.

15 Aralık'ta Macro Center en farklı marketini yine İstinye Park'ta açacak. Fransız pasta zinciri La Duree de Bebek'teki ilk mağazasının ardından bu ay içinde ikinci mağazasını İstinye Park'ta açıyor. Demsa'nm ayakkabı markası İngiliz Kurt Geiger da Türkiye'deki ilk mono mağazasını bu ay içinde İstinye Park'ta açacak.

HARVEY 'KARşžI'YA GEçİYOR

Türkiye'deki ilk mağazasını Kanyon'da açan, Unitim Grubu'ndan ayrılarak Demsa bünyesine geçen Harvey Nichols'u da hareketli bir 2011 bekliyor. Mağaza müdürü Yasemin Atadeniz, 'Türkiye mağazası dünyadaki 15 Harvey Nichols arasında 5'inci sıraya yükseldi. Ciro da 2010'da yüzde 15 arttı' diyor. Köprü trafiği yüzünden Anadolu yakasındaki müşteriye ulaşmakta sıkıntı yaşayan Harvey Nichols'un 2011 'de 'karşı'da yaşayanlara da bir sürprizi olacağını söylüyor. 'Yeni bir Harvey Nichols mı' sorusuna 'Aynı konsept olmayabilir ama güzel bir gelişme bekleyin' cevabı vermekle yetiniyor.
Habertürk/Esen Y. EVRAN


Geri Dön