29 / 04 / 2024

Covidien'den Türkiye'ye Gelişmiş Tıbbi Eğitim ve Araştırma Merkezi yatırımı!

Covidien'den Türkiye'ye Gelişmiş Tıbbi Eğitim ve Araştırma Merkezi yatırımı!

Tıbbi ürünler alanında dünyanın önde gelen kuruluşlarından biri olan Covidien, Türkiye' de gerçekleştirdiği 21 milyon dolarlık yatırımla, Gelişmiş Tıbbi Eğitim ve Araştırma Merkezi' ni açtı...




Tıbbi ürünler alanında dünyanın önde gelen kuruluşlarından biri Covidien, Türkiye'de gerçekleştirdiği 21 milyon dolarlık yatırımla, Gelişmiş Tıbbi Eğitim ve Araştırma Merkezi açtı. Yeni merkez Türkiye ve bölge ülkelerden yılda 5 bin'in üzerinde sağlık çalışanına eğitim verebilecek.


Dünyanın önemli tıbbi ürün kuruluşlarından Covidien, Gelişmiş Tıbbi Eğitim ve Araştırma Merkezi'ni Ümraniye'de açtı. Gelişmekte olan pazarlarda eğitim ve araştırma faaliyetlerini kullanarak Türkiye'de ve bölgedeki klinisyenlere ileri düzeyde prosedür ve teknikler konusunda eğitim olanakları sağlayacak yeni merkez, yılda 5 bin'in üzerinde sağlık çalışanını eğitme kapasitesine sahip olacak.


Düzenlenen basın lansmanında konuşan Covidien Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Jose E. Almeida, "Bu yatırım bizlere yenilikçi çözümlerin erişimini yeterince hizmet alamayan bir bölgeye de genişletmek için eşşiz ve değerli bir fırsat sunuyor" dedi.


Covidien Türkiye Genel Müdürü Gökşin Özel ise Türkiye'de 13 yıldır faaliyet gösteren bir şirket olduklarına dikkat çekerek, "Şirketimizde 200'ün üzerinde çalışanımız mevcut. Çalışanlarımızın yanı sıra 40 adet distribütör, 9 adet acentayla birlikte Türkiye genelinde faaliyet göstermekteyiz. Çalışmakta olduğumuz hemen hemen bütün ürün guruplarında Pazar yeri forumuna sahibiz veya bazılarında çok kuvvetli 2 konumdayız. Covidien Türkiye olarak öncelikli hedefimiz hastalara en iyi tedavi sonuçlarını alabilmeleri için sağlık profesyonellerinin eğitimlerine destek vermektir. Covidien Türkiye olarak bizim odağımız daha iyi hasta sonuçları için tıbbi çözümler üretmek sağlık profesyonellerinin çalışanlarına tedavi hizmeti sunmak eğitim desteği sağlamak ve topluma faydalı bireyler olmak" dedi.


Açılışta yoğun bakım simülasyon odası da basın mensuplarına tanıtıldı.



Son Dakika


Geri Dön