02 / 05 / 2024

Cubo Boya, Avrupa'da şirket satın almak istiyor!

Cubo Boya, Avrupa'da şirket satın almak istiyor!

Cubo Boya, Avrupa'da pazar payını artırırken marka avantajını yaşamak için bu dev pazarda satın alacak şirket arayışına girdi. Yönetim Kurulu Üyesi Orçun Ergün, "Gözümüze kestirdiğimiz şirketler var" açıklaması yaptı...



Azerbaycan ve Türkmenistan devlet başkanlarının saray ve konutlarında da boyaları kullanılan Cubo Boya,"Avrupa ülkelerinde şirket satın almak işin arayışlara başladı. 


Cubo Boya'nın 20 yıl önce Antalya'da kurulduğunu belirten Başergün Boya ve Kimya Yönetim Kurulu Üyesi Orçun Ergün, "Firmamız kendini sürekli yenileyerek büyüdü.ve Akdeniz Bölgesi'nde tanınır hale geldi. İnşaat ve sanayi boyaları, yapı kimyasalları, ısı yalıtımı (montolama) EPS ve iç cephe tavan kaplaması ve kartonpiyer sistemleri üretimi yapıyoruz" dedi. 


Avrupalı buraya yatırıma gelirken biz de oradan pay alıyoruz


Geçen yıl 1,5 milyon dolar ihracat yapan Cubo Boya'nın bu yıl sonu ise 2,5 milyon dolarlık ihracat hedeflediklerini anlatan Ergün, şöyle devam etti: "Markalaşmaya ağırlık İhracata ağırlık verdiklerini, Kuzey Afrika ülkeleri ile Avrupa pazarında yeni arayışlar içinde olduklarını aktaran Ergün, "Irak ve Suriye'ye ihracatımız vardı. Ancak bu ülkelerdeki sıkıntı nedeniyle bizde ihracatta sıkıntı yaşıyoruz. Kıbrıs, Belçika, Hollanda ve Abhazya ile Gürcistan'a ihracımız var. 


Antalya'dan Avrupa'ya hem boya, verirken bir taraftan da Avrupa'da firma satın almak için araştırma yapıyoruz. Avrupa'nın göbeğinde firma Avrupa'dan pazar alıyor. Bizim için bu daha önemli. Belki yurtdışında fabrika alabiliriz. Gözümüze kestirdiğimiz işletmeler var." 'Azerbaycan başkanlık konutunda bizim boyalarımız kullanıldı. Şirketin bugün yapı kimyasallarında günlük 250 ton, boyada 40 ton, EPS'de de bin metreküp üretim kapasitesi var. Yurtdışındaki bayiler aracılığıyla Azerbaycan ve Türkmenistan devlet başkanlık konut ve saraylarında da Cubo Boya kullanıldığını anlatan Orçun Ergün, "Markalaşma sürecine girdik, tanımlılıkla ilgili çalışmalarımız var. Ambalaj görsellerimizi değiştirdik" dedi Önümüzdeki günlerde yeni bir projeleri daha olduğunu anlatan Ergün, "Ustalarla ilgili yeni bir çalışmamız olacak. Marmara ve Karadeniz ile Gürneydoğu Anadolu'da bayi sayımızı artırıyoruz. Devlere kafa tutacağız. Biz hızlı adımlarla değil emin adımlarla zirvede kalmak istiyoruz. Şu anda sektörde ilk 10 firma içindeyiz. İlk 5 firma içine girmeyi hedefliyor, çalışmalarımızı bu yönde yapıyoruz" açıklaması yaptı. 


Seramik granit yapıştırıcı gönderiyoruz. Antalya limanı biraz daha aktif olursa ihracatımız artacaktır. Antalya limanında maliyetimiz yüksek. Kuzey Afrika ülkelerinde yeni pazar arayışları devam ediyor. Cezayir ve Nijerya hedef ülkeler" diye konuştu. 


Dünya 


Geri Dön