07 / 05 / 2024

Çubuk Belediyesi 2015'te 22 bin 223 ton asfalt döktü!

Çubuk Belediyesi 2015'te 22 bin 223 ton asfalt döktü!

Çubuk Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, 2015 yılında da asfalt ve kaldırım çalışmalarını kesintisiz sürdürerek bir yılda 22 bin 223 ton sıcak asfalt sererken, 15 kilometre de yeni yol yaparak yılı tamamladı.



Çubuk Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipleri, 2015 yılı içerisinde toplam 22 bin 223 ton asfalt dökerek Çubuk’un yol ve kaldırım sorunlarını çözmeye devam etti.  


Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri ile koordineli çalışan Çubuk Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri asfaltlama çalışmalarını kurduğu şefliklerle aktif bir şekilde sürdürüyor.


Bir taraftan yeni yol yapan ekiplerin, diğer taraftan da eskiyen ve yıpranan yolların iyileştirmesi için var güçleriyle çalıştığını söyleyen Çubuk Belediyesi Fen İşleri Müdürü Akif Çiftçi, “İlk olarak büyükşehir belediyesinin de desteğiyle asfalt kazıyıcı ile yıpranmış asfaltları kazıyarak yeniden asfaltlandırıyoruz. Bu sayede mahalleler yeni ve modern bir görünüme bürünüyor. Yıpranmış ve altyapı sorunu olmayan sokaklarda ise bozulmuş yüzeyleri kazıyarak sıcak asfalt döküyoruz. Altyapısı yapılan ve yapım esnasında bozulan yüzeylerde de yama çalışmaları yapılıyoruz. Bu çalışmalarımızı sürdürürken Büyükşehir Belediyemizden de hem asfalt konusunda hem de araç ve gereç konusunda destek almaktayız” dedi.


-Tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Destek Veriliyor

Fen İşleri Müdürlüğü olarak ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarına desteklerde verdiklerini anlatan Çiftçi, “Ekiplerimiz bir taraftan yeni yollar açarak asfalt serim ve yama çalışmaları yaparken, diğer taraftan da ilçedeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarına, mahalle derneklerimize destek oluyoruz. Onların yürüttükleri çalışmalarına katkı veriyoruz” diye konuştu.


 -Çubuk Belediyesi Kendi İmkanlarıyla 22 Bin 223 Ton Sıcak Asfalt Serdi

Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin kış ayı öncesi Atatürk, Barbaros, Cumhuriyet, Muhsin Yazıcıoğlu, Sünlü, Yavuz Selim, Yıldırım Beyazıt, Esenboğa ve Eğriekin mahalleleri başta olmak üzere toplamda 9 mahallede çalışmaların tamamlandığını anlatan Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, yapılan çalışmalar hakkında şu bilgileri veri:


“İmar planındaki yolların açılması için mahallelerimizde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2015 yılı içerisinde 19 bin 645 ton sıcak asfalt serimi, 2 bin 578 ton asfalt yama, 32 mahallemizde 60 bin 135 metreküp stabilize serimi, 4 bin 631 metreküp asfalt kırığı serimi, 9 mahallemizde ise 14 bin 177 metre ham yol açılarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur. Yol çalışmaların yanında 2 bin 526 metrekarelik parke döşeme ve 3 bin 28 metrelik bordür çalışması yapılmıştır. Ayrıca yol çalışmaları kapsamında 27 bin 705 metreküp hafriyat alınarak hafriyat döküm sahalarına nakli yapılırken, ilçe genelinde 174 bin 435 metre yolda reglaj çalışması da yapılmıştır. Bazı mahallerimizde devam eden altyapı çalışmalarının bitirilmesiyle birlikte önümüzdeki yılda da inşallah o alanlarda asfaltlama çalışmalarımızı sürdüreceğiz.  Yapılan tüm bu çalışmaların ilçemiz için hayırlı olmasını diliyorum.”


İmar planındaki yeni yolların açılması için de ekiplerin çalışmalarına devam ettiğini belirten Başkan Acehan, mahallelerde yürütülen asfalt ve kaldırım çalışmalarının yanında o bölgede mevcut park-yeşil alan, okul ve diğer resmi kurumların tadilatları da yapılarak mahallelilerin hizmetine sunulduğunu sözlerine ekledi. 


Yedigün Gazetesi


Geri Dön