04 / 05 / 2024

Çubuk ve Kazan'da yatırımlar devam edecek!

Çubuk ve Kazan'da yatırımlar devam edecek!

AK Parti Çubuk ve Kazan İlçeleri Gençlik Kolları 4. Olağan Genel Kongresi’ne katılan Başkan Gökçek, “Sizler her zaman bizim yanımızda oldunuz. Bunun için sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır” dedi.




Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, her iki kongrede katılımcılara hitaben yaptığı kısa konuşmalarda Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçelere yapılan yatırım ve hizmetleri rakamlarla kısaca anlattı. 

Konuşmalarında güncel ve siyasi konulara da değinen Başkan Gökçek, bu yıl içinde gerçekleşecek genel seçimlerde AK Partinin Anayasayı değiştirecek sayıda milletvekili çıkarması için herkesin daha çok çalışması gerektiğini ifade ederek, Fransa da Charli Hebdo dergisine yönelik saldırının ardından bilinçli olarak, özellikle Avrupa da İslam düşmanlığı yapılmaya çalışıldığını kaydetti. 


-"ÇUBUK’A YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDECEK"- 

İlk önce Çubuk Belediyesi Sosyal İşler Merkezi’nde düzenlenen Kongreye katılan  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, kongreye katılan gençlerin sevgi gösterileri ve tezahüratlarıyla arasında bir konuşma yaptı. 

Belediye ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Çubukluların rekor sayılacak oranda oy verdiğini bunun için bir kez daha teşekkür etmek istediğini söyleyen Başkan Gökçek, Büyükşehir Belediyesi’nin sadece 2014 yılında, Çubuk ilçesine 343 bin ton asfalt döktüğünü, 4,5 kilometre yol açtığını, 20 bin metrekare tretuvar ile 12 kilometre bordür döşediğini, 9 kilometre malzemeli bakım yaptığını, 2 bin 289 metre bariyer yerleştirdiğini söyledi. 


-"KAVŞAKKAYA BARAJINDAN ÇUBUK 1 BARAJINA SU VERİLİYOR"-

Yatırımların bununla sınırlı kalmadığını ASKİ’nin ise geçen sene 24 kilometre içme suyu hattı ile bir de sondaj çalışması yaptığını ifade eden Başkan Gökçek, bunların dışında en önemlisinin ise geçen dönem yapımını gerçekleştirdikleri Kavşakkaya Barajı’ndan döşenen hat ile Çubuk1 barajına su vermeye başladıklarını ve bu sayede Çubuk ilçesinin su sorunun kalmayacağını kaydetti.


-"YOĞUN KAR YAĞIŞINA RAĞMEN YOLLARI AÇIK TUTTUK"- 

Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı’nın çalışmalarıyla tretuvar ve kaldırım bakımları ve cami ve okullarda temizlik çalışmaları yaptıklarına dikkat çeken Başkan Gökçek, “Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak yoğun olarak yağan kar yağışında sadece Çubuk’ta değil tüm Ankara’da kapalı yol ve cadde bırakmadık. Çok güzel mücadele verdik ” dedi. 

Çevre Koruma Daire Başkanlığı tarafından da Çubuk ilçesinde yeşillendirme çalışmaları kapsamında merkezde, 65 bin çiçek ile 60 bin çalı kullanıldığını belirten Başkan Gökçek şunları söyledi: 

“Yetişkin ağaç olarak, 1441 ağaç diktik, 14 bin metrekarelik alana çim ekildi. 149 adet kent mobilyasını da Çubuk’ta park ve bahçelere koyduk. Çubuğumuza sadece geçen sene, 57 bin 100 koli gıda dağıttık. 5 bin 27 ton yani 5 bin aileye kömür dağıttık. Ayrıca, 514 bin adet ekmek dağıttık, 1587 öğrencimize kırtasiye yardımı, 1687 çocuğumuza da bot ve kaban verdik.”

Başkan Gökçek, ayrıca Karagölü’nde yeniden düzenlenerek içine barbeküler, oyuncaklar, spor alanları koyarak mükemmel bir piknik alanı yapacaklarını belirterek, kent merkezinde de bir parkı modern bir şekilde yapmak istediklerini kaydetti. 

Başkan Gökçek, bölgede yapılmakta olan Otonomi alanı ile yapımı gerçekleştirilecek olan Fuar merkezinin de, Çubuk, Akyurt, Pursaklar ve Kalecik ekonomisini canlandıracağını vurguladı. 


-"KAZAN’A YATIRIMLAR DEVAM EDECEK"- 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Çubuk İlçesinde gerçekleştirilen Gençlik Kolları 4. Olağan Kongresinin ardından Kazan’daki Kongreye katıldı. 

Kazan Aile Yaşam Merkezi’nde düzenlenen kongrede konuşan Başkan Gökçek, Büyükşehir Belediyesi’nin Kazan’da devam eden hizmetlerinin yanı sıra önümüzdeki 4 yıl içinde yatırımları aksatmadan devam edeceklerini kaydetti. 

Başkan Gökçek, Kazan Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi’nin el ele vererek Kazanı hiç tartışmasız Türkiye’de örnek bir ilçe haline getirdiklerini belirterek, “Sizlerde yerel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bunun karşılığını en güzel şekilde verdiniz” dedi. 


-"KAZAN’A 123 BİN TON ASFALT DÖKTÜK"-

Konuşmasına Kazan’a yapılan yatırımları anlatarak Başlayan Başkan Gökçek, Fen İşleri’nin geçen sene Kazan’a 123 bin ton asfalt döktüğünü, mahalle ve köy olan yerlere de 104 kilometre yeni yol açtıklarını söyledi. 

Yapılan çalışmaların bununla sınırlı kalmadığını ifade eden Başkan Gökçek Büyükşehir Belediyesi’nin Kazan’a yaptığı çalışmaları şöyle sıraladı: 

“7 bin 669 metrekare tretuvar, yaklaşık 7,5 kilometre ise bordür döşedik. 82 kilometre de köy yollarına malzemeli bakım gerçekleştirdik. ASKİ 17,5 Kilometre içme suyu hattı, 6 kilometre atıksu, 460 metrede yağmur suyu borusu döşenirken, bir de depo onarımı yapıldı. Ayrıca bir saat kent merkezine bir saat koyduk. Bordür ve kaldırım bakım çalışmalarının yanı sıra 3 tanede temizlik aracı ile hizmet veriyoruz. 

Çevre Koruma Daire Başkanlığımız tarafından ise Kazan'a geçen sene 203 bin adet çiçek, 74 bin tane çalı ile 657 tane yetişkin ağaç dikildi. Ayrıca 640 metrekare çim döşendi, 145 adet kent mobilyasını da park ve bahçelere koyduk. 8 okul ve caminin de çevre düzenlemesini yaptık.” 

Kazan Belediyesi ve halkına yapılan yardımların sadece alt yapı hizmetleri olmadığını bunun yanı sıra sosyal ve kültürel yardımlarında yapıldığına vurgu yapan Başkan Gökçek, 

“Öncelikle bugün içinde kongrenin yapıldığı bu Aile Yaşam Merkezi’ni sizlerin kullanımına sunduk, güle güle kullanın. 23 bin 355 koli gıda dağıttık. Yani 4 bin 671 aileye gıda dağıtmışız. Ayrıca 1364 ton yakacak dağıttık ki bu da 1364 aile demektir. 893 öğrenciye kırtasiye desteği yapılırken, 1123 öğrenciye de bot ve kaban yardımı yapıldı” diye konuştu. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön