23 / 05 / 2024

Çukurova Bölgesel Havaalanı 2014'te açılacak!

Çukurova Bölgesel Havaalanı 2014'te açılacak!

Genel Koordinatör Bilgen: Hedefimiz havaalanını 2014’ün Mayıs ayında Allah’ın izniyle hizmete açmak



Çukurova Bölgesel ve Uluslararası Havalimanı Genel Koordinatörü Necmi Bilgen, Mayıs 2014’te tesisin hizmete gireceğini bildirdi.
Tarsus Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkan Burhanettin Kocamaz’ı ziyaret eden Bilgen, Tarsus’da yapılacak Çukurova Bölgesel Havaalanı Projesi ile ilgili etüt çalışmalarının tamamlandığını, şantiye tesislerini kurmaya başladıklarını belirtti.
Havaalanının bölge ekonomisini canlandıracağını ifade eden Bilgen, şunları kaydetti:
"100’ün üzerinde mühendisle arazi proje çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Tamamlanan alan projelerinin ardından sürdürülen tatbikat projeleri eylül sonu itibariyle bitecek. Ancak biz projeyi beklemeden çalışmalara başladık.
Harita çalışmaları tamamıyla bitti. Zemin etütleri tamamlandı. Şantiye tesislerini kurmak için imar kazılarını yaptık. Kuracağımız 120 metreküplük 3 büyük beton santrali ile günde 3 bin metreküp beton dökeceğiz."
Bilgen, havaalanını 18 ayda bitirmeyi planladıklarını belirterek, "Hedefimiz havaalanını 2014’ün Mayıs ayında Allah’ın izniyle hizmete açmak.
İdarenin izniyle terminal binasındaki kazıya başladık. İlk beton santrali 5 Eylül itibariyle üretime hazır hale gelecek" dedi.
Bilgen, proje kapsamında gerçekleştirilecek diğer çalışmalar hakkında da bilgi verdi.
Başkan Burhanettin Kocamaz da yerel yönetim olarak üzerlerine düşen görevi yapmaya her zaman hazır olduklarını kaydetti.

A.A.

 


Geri Dön