28 / 04 / 2024

Çukurova Doğalgaz Dağıtım, 25 bin konuta gaz sağlayacak

Çukurova Doğalgaz Dağıtım, 25 bin konuta gaz sağlayacak

Türkiye'nin en büyüğü olan Çukurova Doğalgaz Dağıtım Projesinde, 25 bin konuta gaz sağlayacak çalışmanın tamamlandığı ve ilk kazmanın önümüzdeki günlerde vurulacağı bildirildi



Aksagaz Dağıtım AŞ  Adana  Bölge Müdürü Güngör Ateş, EPDK'dan 28 Şubat 2008 tarihinden itibaren Çukurova Doğalgaz Dağıtım Lisansı'nı almalarının ardından başladıkları alt yapı çalışmalarının hızla sürdüğünü söyledi. Kentte ilk kazmanın Yüreğir ilçesi Atakent Mahallesi'nde vurulduğunu ifade eden Arslan, bu mahalleye gazın 1,5 ay içerisinde verilmeye başlanacağını kaydetti.

Adana'da en büyük talebin kuzey mahallelerden geldiğini belirten Ateş, bu nedenle 2009 yatırım planlarına bu bölgeyi dahil ederek, proje çalışmaları başlattıklarını anlattı. Hazırlanan proje ile Süleyman Demirel ve Turgut Özal Bulvarındaki yaklaşık 25 bin konuta gaz vermeyi planladıklarını belirten Ateş, şöyle konuştu: "Bu yatırımın maliyeti malzemeleriyle 6 milyon lira civarında ve tüm hazırlıkları tamamlandı. Sadece ilçe belediyesi ile görüşmeler devam ediyor.

Yatırım planlarını onlara sorduk, protokol görüşmelerinin ardından yatırım başlayacak. İlk kazmanın önümüzdeki günlerde vurulmasını bekliyoruz. Söz konusu yatırım beraberinde çok sayıda yan kuruluşu da destekleyecek. Girişimimizin tesisatçı firmalar ile Adana'ya 2009'da en az 15 milyon liralık bir yatırıma dönüşmesini bekliyoruz." Ateş, projenin Adana ekonomisine canlılık katacağını bunun yanında yüzlerce kişiye de istihdam yaratacağını anımsattı. Ceyhan'da da 3 mahalledeki yatırımların sürdüğünü belirten Ateş, "Ceyhunkent, Burhaniye ve Cumhuriyet Mahallelerinde 2,5 ay içerisinde yaklaşık 3 bin konut gaza kavuşacak" dedi.

Ateş, Aksagaz'ın ihale gereği abonelerine 8 yıl süreyle Türkiye'nin en ucuz gazını kullandıracağını hatırlatarak, doğal gaz kullanan konutların ısınma ve tüp gaz giderlerinin de yarı yarıya düştüğünü kaydetti. Ateş, Botaş'la yaptıkları görüşmeler sonucu Aksagaz'ın doğal gaz vermeye başladığı Çukurovalı sanayicinin bu ucuzluktan faydalandığını söyledi.

Osmaniye'deki çalışmalar

Çukurova Doğalgaz Projesi kapsamında Osmaniye'ye doğal gaz verilmesini sağlayacak Toprakkale ilçesindeki ana hat boru döşeme işlemi de tamamlandı. Proje kapsamında ana hat boru döşeme işleminin tamamlandığı çalışmalarda, ilçe merkezine de doğal gaz verilebilmesi için ana hatta vanalar eklendi. Boru döşeme çalışmalarına ise Osmaniye Asri Mezarlık önü, Oto Tamirciler Sanayi Sitesi, Vilayet Konağı güzergahında devam edileceği belirtildi. 22,5 kilometre çelik boru ve 55 kilometre polietilen boru döşenecek güzergahta bulunan yerleşim alanlarına yıl içinde doğalgaz verilmesi planlanıyor. (AA)


Geri Dön