29 / 04 / 2024

Çukurova'da sığırcılık tesisleri hizmete girdi!

Çukurova'da sığırcılık tesisleri hizmete girdi!

Adana'nın Ceyhan ilçesine bağlı Mercimek beldesinde faaliyet gösteren Çukurova Tarım İşletmeleri Müdürlüğü'nde yapımı tamamlanan sığırcılık tesisleri, törenle hizmete girdi



TBMM Tarım ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Vahit Kirişçi, Mercimek beldesindeki tesiste düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada, tesisin 3 milyon 100 bin liraya mal olduğunu vurguladı. Tarım denildiğinde bitkisel ve hayvansal üretimin bir arada düşünülmesi gerektiğinin altını çizen Kirişçi, "Bu işletme, bölgemiz çiftçilerine damızlık hayvan sağlanması açısından önemli rol üstlenecektir. Tarım İşletmeleri Müdürlüğü, bu tesis sayesinde modern hayvancılığın nasıl yapılacağını gösterecek, örnek olacaktır" dedi.

İşletme Müdürü Kasım Vural ise tesisin bölgenin en modern hayvancılık işletmesi olduğunu belirterek, şunları söyledi: "100 dekar alanda kurulu tesisimizde şu an 600 ineğimiz bulunuyor. Kapasitemiz 2 bin 250 hayvan olup amacımız günde 19 ton süt üretmektir. Yine yılda 150 ile 200 damızlık hayvanı dağıtarak bölgemizde hayvancılığın gelişmesine katkı sağlamak istiyoruz." Açılışa, Tarım İşletmeleri Genel Müdür Yardımcıları Ali Yıldırım ve Halil İbrahim Özbayat, Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş ve Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile davetliler katıldı.
AA


Geri Dön