17 / 05 / 2024

Cumhurbaşkanı duyurdu! Selden etkilenen işletmelerin yaraları 300 bin TL ile sarılacak!

Cumhurbaşkanı duyurdu! Selden etkilenen işletmelerin yaraları 300 bin TL ile sarılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine sonrası “Acil Destek Kredisi'nin” detaylarını açıkladı. İşte detaylar!



Karadeniz bölgesinde selden ağır hasar gören iller için çalışmalar başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz gün, kabine toplantısından sonra açıkladığı Karadeniz Bölgesi'ndeki sel felaketinden hasar gören afetzedelere dair "Acil Destek Kredisi"nin ayrıntıları netleşti.

KOSGEB, Karadeniz Bölgesi'nde oluşmuş olan yoğun yağış ve su baskınlarından ağır hasar alan Amasya, Samsun, Sinop ve Kastamonu'daki KOBİ'lerin ihtiyaçlarını gidermek, faaliyetlerine hızla dönmesi için Acil Destek Kredisi Programı uygulayacak. Amasya, Samsun, Sinop ve Kastamonu'daki işletmelerin acil ihtiyaçları göre sıfır faizli, 12 ayı ödemesiz bir şekilde ve 36 ay vadeli 300 bin liraya kadar kredi desteğinde bulunulacak. İşte bu ihtiyaç kredisine dair detaylar…

İŞLETMELERE 300 BİN LİRALIK KREDİ DESTEĞİNDE BULUNULACAK!

İşletmelerin acil ihtiyaçlarını gidermek için 300 bin liraya kadar ihtiyaçları olan kullandıkları kredinin kar payı ve faizinin de tümü KOSGEB tarafından karşılanacağı bilgisi verildi.  KOBİ'ler, ilk 12 ayı ödemesiz olacak şekilde toplamda 36 ay vadeli, sıfır faizli kredi kullanabilecek. Bu bilgilere ilave olarak kredi başvuru sürecinde teminat sıkıntısı içinde olan işletmelere, Kredi Garanti Fonu teminat sağlayacak.

KABİNE TOPLANTISI SONRA CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DUYURDU!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günkü, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısından sonra Samsun, Amasya, Sinop ve Kastamonu'da meydana gelen sel felaketinden etkilenmiş olan işletmeler adına KOSGEB'in Acil Destek Kredisi Programı başlattığını ifade etmişti.

AFETZEDE İŞ YERLERİNE YARDIM!

Cumhurbaşkanı, yaşanan sel felaketinden ağır etkilenmiş olan ve hayatları olumsuz bir şekilde etkilenen kişilere geçmiş olsun dileklerine bulunmuştu. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ve ilgili kurumların, hasar, zarar gören yolların onarılmasından diğer sıkıntıların yok olmasına kadar her türlü çalışmayı sürdürdüğünü vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "KOSGEB ile devreye aldığımız acil destek kredisi ile afetzede iş yerlerinin yanındayız” ifadelerine yer vermişti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön