29 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekliye zam sinyali: 10 bin TL yeterli değil, hak ettikleri parayı vereceğiz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekliye zam sinyali: 10 bin TL yeterli değil, hak ettikleri parayı vereceğiz!

Partisinin Kütahya’da düzenlenen mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli maaşları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 bin TL'nin yeterli olmadığının altını çizerek, zam sinyali verdi. İşte o açıklama...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kütahya'da gerçekleştirilen mitingde önemli açıklamalarda bulunuyor. 

Hayat pahalılığı ile de mücadele edildiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşlarına ilişkin de dikkat çeken mesajlar verdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan dan emekliye zam sinyali: 10 bin TL yeterli değil, hak ettikleri parayı vereceğiz!

EMEKLİLERE HAK ETTİKLERİ PARAYI VERECEĞİZ

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu açıklamasında "Gönlümüz emeklilerimizin hayatlarını daha iyi koşullarda devam ettirmesini istiyor. Ekonomi dediğiniz hesap kitap işidir. Gelir gider dengesini tutturamazsınız, sosyal, siyasi ve ekonomik çalkantıların pençesine girmeniz de kaçınılmazdır" ifadelerini kullandı ve enflasyonla mücadele edildiğine, harcadıkları her kuruşu devleti ve milleti ile birlikte çalışarak kazanmak mecburiyetinde olduklarını belirtti. 

"Birileri kendi akıllarınca emeklilerimizi tahrik ediyor" diyen Erdoğan, 16 milyon emeklinin olduğuna dikkat çekerek, en düşüğü 10 bin Türk Lirası olan maaşın, ömrünü kendileri ve ailesi için harcayan emekliler için yeterli olmadığını vurguladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Devlet ve millet olarak daha çok çalışacak, daha fazla gelir elde edecek, ortaya çıkan kazançtan da emeklilerimize hak ettikleri parayı vereceğiz" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dan emekliye zam sinyali: 10 bin TL yeterli değil, hak ettikleri parayı vereceğiz!

EMEKLİ MAAŞINA 7 BİN, 10 BİN TL ARTIŞ OLUR MU? 

"Şimdilerde birileri çıkıyor emekli maaşlarına 7 bin lira, 10 bin lira seyyanen ekleyelim diyerek kendi akıllarınca emeklilerimizi tahrik ediyor" diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşlarına 7 bin TL ilave edilmesinin bütçeden yaklaşık 1.4 trilyon TL'ye denk geldiğini, 10 milyon TL eklenmesinin de 1.9 trilyon TL'lik kaynak anlamına geldiğini belirtti. 

Erdoğan, söz konusu açıklamasında mevcut maaşların tutarından söz etmediğinin altını çizerek, "Sadece 7 bin TL ya da 10 bin TL şeklinde ifade edilen ek artışın maliyetini anlatıyorum. Yani 2024 yılı boyunca ülkemizde tek çivi çakmasak, tüm yatırım bütçesini buraya aktarsak dahi bu gideri karşılamaya yeterli olmuyor. Aynı şekilde deprem harcamalarının tümünü bu iş için kullansak yine yeterli gelmiyor" ifadelerini kullandı. 

Askeriyle, polisiyle, eğitimcisiyle, sağlıkçısıyla velhasıl tüm memuru ve işçisiyle devletin çalışanlarının yarısından fazlasına maaşlarının verilmemesi halinde belki bu ilave giderin karşılanabileceğinin altını çizen Erdoğan, "Burada konuştuğumuz emeklilerimizin mevcut maaşlarının maliyeti değil, yapılması istenen ek yükselişlerin tutarıdır. Ayrıca seyyanen artışların emekli maaşları arasında neden olduğu adaletsizliğin de farkındayız" diye konuştu. 

Bakanlık açıkladı! Çiftçiye şubat sonu 200 milyon TL ödenek!

Borsa yatırımcı için tek alternatif mi oluyor?

Belediyeden İstanbul ve 1 ilde daha kiralık 100 iş yeri! Mega kentte iş yeri arayanlar bu tarihi kaçırmayın!


Geri Dön