26 / 06 / 2024

Bakanlık açıkladı! Çiftçiye şubat sonu 200 milyon TL ödenek!

Bakanlık açıkladı! Çiftçiye şubat sonu 200 milyon TL ödenek!

Tarım ve Orman Bakanlığı, Şubat ayı ödenek ile ilgili açıklama yaptı. Bu süreçte, üreticilere farklı destek ödemeleri ile ilgili olarak açıklamalarda peş peşe yapıldı. O kişilere 200 milyon TÜrk Lirası ile 320 milyon TÜrk Lirası arasında ödenek sağlanacağı duyuruldu.



Tarım ve Orman Bakanlığı, Şubat ayının 4 tarımsal destek ödemelerine çiftçinin hesabını tanımladığı belirtildi. Cuma günü yatırılan ödemeler ile beraber olarak çiftçilerde hesaplarını kontrol etmeye başladı. Mart ayında da farklı alt başlıkları altında yatırılacak tarımsal destek ödemelerinin cuma günü hesapları tanımlanması beklenmekte. Ayrıca, üreticileri yakından ilgilendiren destek ödemeleri ile ilgili açıklama Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan geldi. Tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi için sağlanacak ödenek detayları belli oldu. İşte tüm detaylar…

BAKAN YUMAKLI AÇIKLADI

karar.com.'da yer alan habere göre; Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi amacıyla ödenek sağlanacağını açıkladı. 6 Şubat depreminde etkilenen kentlere 200 milyon TL ödenek ayrıldığı kaydedilirken diğer illere ise 320 milyon TL ödenek verilecek. Bakan Yumaklı açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: "2024 yılı için 520 milyon lira ödenek tahsis edilen, Cumhurbaşkanı kararında belirtilen başlıklardaki TAKE projeleri ile ülkemiz genelinde 1,73 milyon dekar arazide bitkisel üretim yapılmasını hedefliyoruz.

Aynı zamanda 2024 yılı için il müdürlüklerimizden gelen 456 proje değerlendirmeye alınmış olup 120 bine yakın çiftçimizin yararlanmasını öngörüyoruz. Bu yılki ödeneğimizin 200 milyon lirası 6 Şubat depreminden etkilenen illerimize, 320 milyon lirası da diğer illerimize ayrıldı. Çiftçilerimize sağladığımız hibe ve desteklerimizi artırmaya, bitkisel üretimimize güç katmaya devam edeceğiz”

Bakanlık açıkladı! Çiftçiye şubat sonu 200 milyon TL ödenek!

MART AYINDA DEVAM EDECEK

Şubat ayının sonuna yaklaşırken çiftçilerin hesabına 4 farklı tarımsal destek ödemesi yatırıldı. Mart ayı ile birlikte ödemelerin devam edeceği aktarılırken farklı alt başlıklar altında ödeme yapılacağı belirtildi. Tarım ve Orman Bakanlığı, bünyesinde yapılan mart ayı destek ödemeleri ile ilgili detaylar bakanlığın resmi internet sitesi ve sosyal medya hesabı üzerinden yayınlanmaktadır.

Çiftçilere resmen 2024 müjdesi geldi!

Hazineye ait 1,3 milyar metrekare tarım arazisi 80 bin çiftçiye kiraladı!

Tarım ve Orman Bakanlığı açıkladı! ÇKS kaydı bulunan çiftçiye ödeme yapılacak...

Resmi Gazete'de yayımlandı! Çiftçiye müjde, destek ödemeleri artırıldı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön