27 / 04 / 2024

Hazineye ait 1,3 milyar metrekare tarım arazisi 80 bin çiftçiye kiraladı!

Hazineye ait 1,3 milyar metrekare tarım arazisi 80 bin çiftçiye kiraladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, Hazine'ye ait 1,3 milyar metrekare tarım arazisinin 10 yıl süreyle 80 bin çiftçiye kiralandığını duyurdu.



Devletin çiftçiye desteği devam ediyor. Bu noktada Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, tarımsal faaliyette bulunmalarını sağlamak için 80 bin çiftçiye Hazine'ye ait 1,3 milyar metrekare tarım arazisinin 10 sene süreyle kiralandığını belirtti.

Bakanlık tarafında yapılan son dakika açıklamaya göre, Milli Emlak Genel Müdürlüğünce çiftçilerin tarımsal faaliyette bulunmalarını teşvik etmek hedefiyle 2018 yılından bu yana sürdürülen çalışmalar kapsamında Hazine'ye ait 1,3 milyar metrekare tarım arazisi, topraksız ve yeterli toprağı olmayan 80 bin çiftçiye ecrimisil bedelinin yarısı üzerinden 10 sene süreyle kiraya verildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Bakanlık olarak sadece sağlıklı ve kimlikli şehirler üretmiyor aynı zamanda vatandaşların her alanda desteklemeye devam ettiklerine dikkati çeken Özhaseki, "Bu anlamda Milli Emlak Genel Müdürlüğümüz eliyle 1,3 milyar metrekare araziyi vatandaşlarımıza uygun bedeller karşılığında kiraladık" diye bildirdi.

Tarım yapmak isteyip toprağı bulunmayan veya çok az bir alanı bulunan vatandaşların başvurularını değerlendirdiklerini ve 80 bin çiftçiye tahsisleri gerçekleştirdiklerini kaydeden Özhaseki, "İnşallah burada yetişecek ürünler Türkiye'nin tarımsal üretimine, ihracatına ve büyük Türkiye hedefimize katkı sunacak. Vatandaşlarımıza hayırlı, uğurlu olsun." diye ifade etti.

Hazineye ait 1,3 milyar metrekare tarım arazisi 80 bin çiftçiye kiraladı!

Hazineye ait tarım arazilerini kiralamak isteyenlerin, başvuru süresi içerisinde Tarım Arazisi Kiralama Talep Formu (Ek-1) ile taşınmazın bulunduğu yerdeki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne (Emlak Müdürlükleri, Millî Emlak Müdürlükleri, Millî Emlak Şeflikleri) müracaat etmeleri gerekiyor.

Devlet, hazine arazilerini tarımsal üretim yapmak koşuluyla topraksız veya yeterli toprağı olmayan çiftçilere 10 yıllığına kiraya veriyor.

Hazine arazisi kiralamak için çiftçi olmak ve o köy ya da beldede 3 senedir oturuyor olmak şartı kaldırıldı. Bunun yerine o köy ya da mahallede kayıtlı olan, oturan ya da oraya kayıtlı olmasa da 3 senedir oturan, oturmasa da kayıtlı olan topraksız veya yeterli toprağı olmayanlara kiraya verilebilir hale getirildi.

Aytemiz ve Eşarj, elektrikli araç şarj istasyonu sayısını artıracağını açıkladı...

Orient Blue Tuzla'da 36 ay vade fırsatı! Teslimler 2026'da!

Eminönü Meydanı 1939 yılında tasarlanmış!


Geri Dön